Marxen stoler på Siemens


Marxen stoler på Siemens

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

VINDKRAFT: Mogens Marxen Yachtværft øger beskæftigelsen og har tillid til ny ejer af Bonus Energy

Tyske Siemens' overtagelse af vindmølleproducenten Bonus Energy i Brande vil ikke få nogen negativ virkning for beskæftigelse på Mogens Marxen Yachtværft A/S i Nørre Aaby.

- Det giver ikke anledning til usikkerhed her på virksomheden. Vi regner ikke med, at ejerskiftet får nogen uheldig indflydelse. Vi lever af at være konkurrencedygtige, og det er selvfølgelig også et vilkår med den nye ejer, siger direktør Mogens Marxen.

Mogens Marxen Yachtværft er underleverandør af komponenter i glasfiberarmeret plast til Bonus, som for få uger siden har skiftet navn til Siemens Wind Power.

70 procent af den fynske virksomheds omsætning hviler på afsætning til vindmøllefabrikken i Brande, som bliver Siemens Power Generations' hovedsæde, når det handler om vindkraft.

Den tyske køber har overtaget verdens femtestørste producent af vindmøller med en omsætning på 2,2 milliarder kroner.

Forringet resultat

Mogens Marxen Yachtværft har netop offentliggjort sit 2003/04 regnskab, som er lukket med et nettoresultat på beskedne 39.000 kroner, en tilbagegang i indtjening på 1,3 millioner kroner i forhold til året før.

- Mindre tilfredsstillende, siger Mogens Marxen om nulresultatet, som har tre forklaringer:

- Dels har vi gennemført en kvalitets- og miljøcertificering, og vi har desuden investeret i en automatisering, som blev dyrere, end vi oprindeligt regnede med. Til gengæld står vi nu konkurrencemæssigt godt rustet til fremtiden. Det seneste regnskab er også præget af, at vi har brugt mange ressourcer på et større, enkeltstående job i den maritime sektor, uden at der kom nogen avance ud af det.

Flere job i Nørre Aaby

Mogens Marxen forventer en mærkbar forbedring i indtjeningen i det nye regnskabs-år.

Han bebuder også, at den vestfynske arbejdsplads i løbet af foråret vil skabe yderligere en halv snes job i forbindelse med nye ordrer og forskellige projektopgaver.

Der er tale om aktiviteter både i relation til vindmølleindustrien og overfladebehandling af skibe.

Marxen stoler på Siemens

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce