Mens Middelfart Sparekasse vokser på toplinjen, så har banken taget nedskrivninger for mere end 100 millioner kroner.

Selv om det går godt med den ordinære bankdrift, så har Middelfart Sparekasse foretaget store nedskrivninger. Efter et påbud fra Finanstilsynet måtte sparekassen tage nedskrivninger for mere end 100 millioner kroner. Det betyder, at resultatet bliver markant lavere end de foregående år.

Det fynske pengeinstitut kommer ud af 2015 med et resultat på 9,3 millioner kroner, og det er en markant tilbagegang i forhold til sidste år, hvor årets resultat før skat landede på knap 75 millioner kroner.

Nedskrivningerne har primært to årsager. For det første er sparekassens ejendomme nedskrevet med 49 millioner kroner, og her er det især domicilet på Havnegade i Middelfart, der ifølge Finanstilsynet er blevet mindre værd.

Ifølge sparekassens administrerende direktør Martin Baltser, skyldes det, at tilsynet har ændret præmissen for vurderingen, som dermed er blevet mere forsigtig.

Den anden store post på nedskrivningerne ligger på segmentet for privatkunder, hvor Finanstilsynet vurderede, at der skulle nedskrives engagementer for 50 millioner kroner.

- Det er naturligvis ærgerligt, men samtidig er jeg meget stolt over, at Middelfart Sparekasse trods nedskrivninger for et trecifret millionbeløb kan levere et årsregnskab med et plus på bundlinjen, siger Martin Baltser, der understreger, at pengene ikke er tabt.

- Der er tale om, at vi skal hensætte et beløb til tab på privatkunder. Hvis det tabsmønster, vi kender fra vore kunder de seneste år, fortsætter, vil vi skulle nedskrive meget lidt de kommende år. Dermed kan denne nedskrivning være medvirkende til, at vi kan levere gode resultater i årene fremover, siger han.

Samtidig påpeger Martin Baltser, at Sparekassen på alle andre parametre end den økonomiske bundlinje leverer lige så flotte resultater som ventet.

Ser man bort fra de meget store nedskrivninger, er sparekassen blevet bedre til at drive forretning. Toplinjen voksede fra 396 millioner til 446 millioner. Og selv om udgifterne til personale også er steget, så har sparekassen stadig vækst i basisindtjeningen, der er et udtryk for den basale bankdrift. Den post er steget med otte millioner kroner i forhold til 2014.

- Del del følger godt og vel vores budget, og det er vi tilfredse med. Det viser, at vores investeringer i nye filialer og flere medarbejdere har båret frugt, siger han.

  • Bach-Laursen_Thomas_(2015)_014

    Af:

    Journalist, HD(A). Er skrivende på erhvervsredaktionen. Uddannet fra SDU i 2005 med praktik på Dagbladet Børsen. Har tidligere været på lokalredaktionen i Kerteminde, hvor også tovholderfunktionen på Kerteminde Ugeavis blev udfyldt over flere omgange. Senest da avisen blev relanceret i 2011. Siden blev der lavet nyheder til Fyens.dk og trukket i snorene bag tillægget Man:d, der i dag går under navnet Gear. Tjente de første lommepenge på en afløsertjans som avisbud. Gæt selv hvilket blad.