Markant fremgang: Nordfyns Bank hæver forventningerne for anden gang i år

- Lige nu glæder vi os naturligvis over den gode udvikling, vi er inde i, og vi har det rigtig godt med det her regnskab, siger Holger Bruun, der er administrerende direktør i Nordfyns Bank. Foto: Nils Svalebøg

Markant fremgang: Nordfyns Bank hæver forventningerne for anden gang i år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er atter gang i boligmarkedet, og aktiviteten sender regnskabet på rekordkurs.

Det blev til endnu et rekordregnskab fra de fynske pengeinstitutter, da Nordfyns Bank offentliggjorde halvårsrapporten for 2017. Allerede efter årets første tre måneder stod det klart, at banken ville hæve forventninger til 2017, men med et halvt år i bakspejlet lægger ledelsen nu nakken tilbage og sigter efter et endnu højere resultat i 2017. Nordfyns Bank kommer gennem årets første seks måneder med et resultat før skat på 34,3 millioner kroner. I samme periode sidste år landede det tal på 25,6 millioner kroner, og dermed præsterer banken med base i Bogense en solid fremgang.

- Det siger os, at de ting, som vi har kørt efter gennem de seneste år, har vist sig at være rigtige. Samtidig opsøger vi hele tiden nye kunder og sørger så for at passe godt på dem vi har, siger bankens administrerende direktør Holger Bruun.

Han betegner regnskabet som bundsolidt og noterer sig især, at en stor del af fremgangen skal findes i den ordinære drift. Basisindtjeningen udgør 32 millioner kroner, og mens banken trods det lave renteniveau har en beskeden fremgang i renteindtægterne, så er det især gebyrer og provisionsindtægterne, der trækker driften i plus.

Gang i boligmarkedet

- Og det er det er ikke et udtryk at udtryk for, at vi har strammet skruen, som mange måske tror. Men det afspejler helt basalt, at vi har haft et øget forretningsomfang både på eksisterende - og nye kunder, siger direktøren, der betegner boligmarkedet som en væsentlig årsag til den store fremgang.

For når der handles boliger, så bliver der også mere at lave for banken.

- Og lige nu er der virkelig kommet gang i antallet af bolighandler. Der bliver handlet langt flere boliger end før, og det har givet os en væsentlig stigning. Men generelt er der fremgang over hele linjen, siger Holger Bruun.

Og aktiviteten på boligmarkedet smitter af på priserne ikke mindst i de store byer.

- Lige nu taler man om, at der er en boble i København og Aarhus. Og det er der sikker også. Men selv om vi kan mærke, at det også smitter af i vores markedsområde, så er vi langt fra noget, der minder om det niveau, som vi ser i de to største byer lige nu, siger direktøren.

Når det kommer til handel med værdipapirer, har banken har klaret sig marginalt dårligere i forhold til sidste år. I første halvår af 2016 kunne banken notere et plus på 6,6 millioner kroner, mens det talt i år faldt med en million, så posten nu hedder 5,6 millioner kroner.

Samtidig er udgiften til personaleomkostninger steget med knap 1,4 millioner kroner, men den post følger budgettet og vil også vokse i andet halvår.

- Vi ansætter løbende. Alene i denne uge har vi ansat tre medarbejdere, og der vil komme flere til i løbet af efteråret. I øjeblikket ligger vi lidt lavere end ventet, men vi følger den plan, vi har lagt, siger Holger Bruun, der betegner resultatet som meget tilfredsstillende.

Det betyder, at forventningerne hæves for anden gang i år, og dermed opjusterer banken forventningerne om en basisindtjening for hele 2017 til niveauet 45 til 55 millioner kroner.

- Det her er et resultat, som vi har det rigtig godt med. Vi er meget tilfredse med den udvikling, vi er inde i, og som jeg kan se, det ikke noget som tyder på, at det kommer til at ændre sig i andet halvår, siger han.

Markant fremgang: Nordfyns Bank hæver forventningerne for anden gang i år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce