Marius P går sammen med Odense Kommune


Marius P går sammen med Odense Kommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SORTERING: Nyt halvkommunalt selskab skal sortere industri-affald

Bjerge af affald fra fynske virksomheder skal gennemrodes for værdifulde materialer. Sådan vil Miljøkoncernen Marius Pedersen og Odense Kommune lave affald om til guld - eller i hvert fald til penge.

De to parter har i fællesskab stiftet selskabet Odense Affaldssortering A/S, som skal sortere 55.000 ton affald om året.

- Det bliver det største og mest avancerede sorteringsanlæg i Danmark, og det er også den største privat/offentlige satsning inden for branchen, siger Finn Junge Andersen, der er koncernchef i Marius Pedersen og bestyrelsesformand i det nye selskab.

Selve sorteringen bliver foretaget på topmoderne automatiserede anlæg og kommer til at foregå i industrihaller i Marius Pedersens bygninger på det gamle skibsværft på Havnegade i Odense.

Den højteknologiske sortering betyder, at Odense Affaldssortering A/S kun regner med at ansætte 10-12 folk til at klare de 55.000 ton.

De mange ton bliver i dag enten brændt på Fynsværket eller deponeret på lossepladsen, og dermed går store værdier tabt.

- Vi regner faktisk med at kunne genvinde 50 procent af affaldet. Samtidig er det en betydelig miljøforbedring, og initiativet er helt i tråd med vores miljølovgivning, siger Finn Junge Andersen.

De værdier, der skal hentes ud af affaldet er typisk jern, metaller, pap, papir og plast, som kan sælges til producenter både herhjemme og i udlandet. En af køberne er Dalum Papir, der producerer finpapir af genbrugspapir.

Når det nye selskab har suget værdierne ud af affaldsdyngerne, bliver resten enten kørt på lossepladsen eller brændt.

Det skal give overskud

Både Marius Pedersen og Odense Kommune forventer at tjene penge på samarbejdet, så de massive startomkostninger kan blive forrentet.

- Det er vigtigt for os, at det her kører efter markedsmæssige principper. Vi forventer et mindre overskud, siger Finn Junge Andersen.

Det er helt på linje med Odense Kommunes forventning, oplyser Thomas Jørgensen fra Odense Renovationsselskab, der også er direktør for det nye selskab:

- Det er ikke noget, kommunen skal putte penge i. Det skal være en forretning, og det, mener vi, kan lade sig gøre, siger han.

Thomas Jørgensen er glad for, at det er lykkedes at lave samarbejdet og dermed trække på Marius Pedersens know-how.

- På sigt kan jeg da godt forestille mig, at vi kan sortere mere end de 55.000 ton. Det vil kræve, at flere kommuner og flere vognmænd vil bruge os, siger direktøren.

Parterne ønsker endnu ikke at oplyse, hvor store investeringer, de er i gang med at foretage, eller om de selv indskyder pengene eller skal låne.

Marius P går sammen med Odense Kommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce