Maritim branche kopierer robothub: Skal udklække nye blå iværksættere


Maritim branche kopierer robothub: Skal udklække nye blå iværksættere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De første to beboere er allerede på plads til en ny sydfynsk startuphub, hvor talentfulde nye iværksættere fra den maritime branche får mulighed for at udvikle og teste virksomheden, samtidigt med at de får adgang til eksperthjælp, netværk og mulige investorer.

Et af de mest traditionsrige erhverv på Fyn lader sig nu inspirere af en af de nyeste brancher, når den blå maritime branche på Fyn, inspireret af en stærkt voksende robotklynge lancerer et startupmiljø for nye iværksættere i Svendborg.

Den nye startuphub for talentfulde og innovative iværksættere med gode idéer til fremtidens blå branche er direkte inspireret af Odense Robotics' startuphub for robotter i Odense, når den åbner i dag i Kvægtorvet midt i Svendborg.

I en branche med over 250 virksomheder og 8000 medarbejdere på Fyn alene, opstår der masser af gode idéer og iværksættere, som Fyns Maritime Klynge allerede hjælper i dag. Der er dog behov for et miljø, hvor talentfulde iværksættere kan udvikle deres idéer uden at spekulere over huslejen og samtidigt kan få adgang til kvalificeret eksperthjælp, et stort netværk og ikke mindst mulige investorer og kapital, lyder det fra forretningschef i den blå klynge, Lars Ahrendtsen.

- Vi samarbejder allerede med erhvervsskolen og Simac (landets største maritime uddannelsesinstitution), og vi oplever, at der er mange nye maritime iværksættere, som har et behov for en hub, som den, vi lancerer nu. Et sted hvor nye iværksættere i et trygt miljø kan få adgang til at udvikle og teste deres løsninger, samtidigt med at de kan få hjælpe med økonomien eller rådgivning om, hvordan de skalerer virksomheden, siger han.

Fakta
Maritim Startup Hub

Ny startuphub for maritime iværksættere, som drives af Fyns Maritime Klynge - en del af Udvikling Fyn.

Hubben finansieres gennem EUs socialfondsprojekt med arbejdstitlen "Co-Create Sydfyn", som er et samarbejde mellem de fire kommuner Svendborg, Ærø, Langeland og Faaborg-Midtfyn. Kommunerne vil facilitere innovation og vækst i de itbranchen og det maritime miljø. Hubben giver de udvalgte iværksættere adgang til teknisk support, testfaciliteter, sparring på forretningsudvikling, kontakt til investorer og adgang til samarbejdspartnere blandt virksomheder i det maritime klyngemiljø.

Maritim Startup Hubs to første beboere er virksomhederne DanaDynamics og Scoutbase, som i løbet af tre et halvt år skal være de første ud af 10-12 iværksætterbeboere i hubben på Kvægtorvet i Svendborg. Hubben åbner onsdag.

Kilde: Udvikling Fyn

Frontløber på Sydfyn

Når hubben lanceres i dag i Svendborg er de første to beboere allerede på plads, og ifølge forretningschefen skal yderligere 8-10 iværksættere og startups igennem hubmiljøet i den første periode på tre et halvt år, som projektperioden løber over.

- Som del af Udvikling Fyn har vi oplevet den succes, som Odense Robotics har haft med robothubben i Odense. Vi vil gerne skabe noget lignende i Svendborg. Det eksisterer ikke noget sted i Danmark i dag, så målet er også at være frontløber på området, skabe arbejdspladser og være med til at trække nye virksomheder til Sydfyn fra hele Danmark, siger Lars Ahrendtsen.

Som del af pakken får de deltagende iværksætterhåb adgang til eksperthjælp via en klippekort-ordning, som også findes i robotmiljøet hos Teknologisk Institut i Odense. Derudover får de adgang til et stort netværk, som bl.a. tæller erfarne forretningsfolk og potentielle investorer. Bl.a. kan de få hjælp og rådgivning via det rådgivende advisory board, som bliver etableret i forbindelse med hubben. Det er i øvrigt den samme gruppe, som skal være med til at udvælge startups til hubben.

- Vi bedømmer dem på graden af innovation, teamet bag, om de er skalerbare og så skal de naturligvis have en relation til den maritime branche. Allerede nu, hvor vi kun har fortalt om hubben via vores netværk, mærker vi en stor interesse for at blive del af den, siger Lars Ahrendtsen.

Maritim branche kopierer robothub: Skal udklække nye blå iværksættere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce