Marianne i Mesinge har millionomsætning: Helsekost er en sund forretning

Marianne Danielsen købte Bidro i 2006. Siden er bøde mand og børn kommet med i virksomheden.

Marianne i Mesinge har millionomsætning: Helsekost er en sund forretning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

  • Marianne Danielsen har været i helsekostbranchen i over tyve år. I 2006 fik hun muligheden for at købe Bidro, som hun var ansat i, og siden har hun firedoblet virksomhedens bruttofortjeneste.
  • Målet er dog stadig at blive endnu større.

Der synes at være uendeligt mange helsekostprodukter og kosttilskud. De er overalt i supermarkeder, Matas, på nettet og på tv. Så hvordan får man sit helseprodukt til at stå ud fra de andre og blive et brand, som kunderne loyalt holder sig til?

Det ved Marianne Danielsen fra helsekostvirksomheden Bidro i Mesinge. Hun har arbejdet i Bidro i 20 år, hvoraf hun har været ejer af virksomheden 11 år.

På den tid har virksomhedens brands vokset sig stærke og populære hos det købestærke segment af kvinderne der er over 40:

- Det vigtigste for mig, når jeg produktudvikler, er at forudse den næste store trend. Jeg følger simpelthen med i, hvilke artikler forskningen publicerer inden for kosttilskud, jeg følger med i hvad medierne skriver, og hvad der snakkes om, og når jeg identificerer en trend, så udvikler jeg et produkt til det.

Sådan en trend så Marianne Danielsen for tre år siden. Hun lagde mærke til, at der blev offentliggjort mange artikler om inflammation i kroppen, og at inflammationer blev et større og større emne i medierne. Derfor gik hun i gang med at udvikle et produkt, der skal hjælpe mod gigtsmerter.

- Når jeg udvikler et produkt, så går jeg ind og finder de urter, som man ved har effekt mod inflammatoriske symptomer, det kunne være ledsmerter. Og så arbejder jeg sammen med et tysk firma om at producere det. De finder også ud af, om de urter, vi har sat sammen, virker med hinanden.

Produktudvikling til fremtiden

Senest er det møntet ud i produktet "LedFlex" med gurkemeje, ingefær og pilebark. Urter, der skal hjælpe af med ledsmerter.

- Den proces tager cirka et år. Dels fordi der er mange regler der skal overholdes, men også fordi jeg ikke bare vil have de billigste råvarer. Jeg vil have de bedste. Og det betyder nogen gange, at jeg må ud og finde dem utraditionelle steder, siger Marianne Danielsen.

- For eksempel er der i produktet her med ledgigt en stor andel gurkemeje. Og jeg kunne købe vildt billig gurkemeje i Kina. Men kvaliteten er bare derefter. Så jeg har valgt at få det bedste, som er en kvalitetsgurkemeje fra USA, siger hun.

Oldschoolannoncering virker

Bidros produkter bliver hovedsageligt solgt i Matas og Helsam og købt af kvinder 40 plus. Altså segmentet som generelt er dem, der køber helsekost. Den målgruppe skal man annoncere til på en bestemt måde, siger Marianne.

- Fordi der er så mange konkurrenter på markedet, skal vi hele tiden annoncere tungt og bredt, så gamle kunder husker os, og nye kunder opdager os. Så vi bruger faktisk 15 procent af vores omsætning på markedsføring.

- Vi annoncerer mest i traditionelle medier som blade og aviser. Det er simpelthen, fordi kvinder over 40 stadig sidder og hygger sig med deres blade, og vi skal selvfølgelig være der, hvor de er.

- Vi har også prøvet en stor digital kampagne, men vi så ingen effekt af det. Så vi har droslet ned for det digitale, selvom vi da stadig er der.

Sigter efter 50 millioner

Bidro er en familievirksomhed, hvor Marianne Danielsen, hendes mand, Steen Danielsen, og deres to børn alle er beskæftiget. Og meget større ønsker Marianne Danielsen ikke, at virksomheden bliver.-

Vi har struktureret ved at lægge en masse opgaver ud til freelance. Vi har nogle faste gode samarbejdspartnere, der hjælper med markedsføring og den slags. Og så er der familien, som trækker læsset. Sådan vil jeg gerne fortsætte.

- Jeg har ikke brug for, at Bidro bliver en stor koncern. Men vi har et mål om at nå en omsætning på 50 millioner en dag. Lige nu ligger vi på otte millioner om året, så der er langt endnu, men jeg tror godt, vi kan nå det, siger Marianne Danielsen.

Marianne i Mesinge har millionomsætning: Helsekost er en sund forretning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce