Marcia spiser sig ind på nye markeder


Marcia spiser sig ind på nye markeder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

EKSPORTFREMSTØD: Nr. Aaby-virksomheden har appetit på det russiske marked

Marcipanfabrikken Marcia i Nr. Aaby er under nyt ejerskab atter stærkt på vej fremad og spiser sig ind på nye markeder.

- Vi har således i år etableret eksport til de nye EU-lande, og vi er på vej ind i Rusland, hvor vi foreløbig er i gang med testleverancer, oplyser administrerende direktør Michael Spangsberg fra Marcia Industri A/S.

- I Rusland er vi altså på begynderstadiet, men ser her et nyt spændende marked med mange mennesker og en ny økonomi, som åbner muligheder, tilføjer han.

Ny vestfynsk start

Michael Spangsberg driver i dag det nye Marcia i samarbejde med Toms Gruppen. Spangsberg erhvervede for nogle år siden Marcia, hvortil han flyttede sin produktion af Bogø-chokolade. I 2001 solgte han virksomheden til Toms Fabrikker sammen med BonBon-fabrikken i Holme-Olstrup. Efterfølgende blev 150 ansatte i Nr. Aaby afskediget, da Toms flyttede hovedparten af produktionen til København.

Kun en produktion af marcipan til bagerindustrien blev opretholdt i Nr. Aaby, og det er den aktivitet, som nu føres videre i det nye fællesejede selskab Marcia Industri A/S.

Salget fordoblet

Fabrikken oplyser ikke omsætningstal, men omsætningen er ifølge Spangsberg fordoblet fra 2002 til 2003. Derimod er der på bundlinjen uændret et overskud på en million kroner efter skat. Til gengæld er beskæftigelsen øget fra bare 11 ansatte i 2002 til sidste år 41. Produktionen har højsæson fra august til marts.

- For øjeblikket er vi 25, men efter sommerferien tager vi folk ind til sæsonen og regner med at blive 60, oplyser Spangsberg.

Fabrikken laver marcipansnitter, julemarcipan, julenougat og marcipangrise til Toms. Det er dog salget af marcipanmasse til bagermestre og industribagerier, som virkelig tonser, og som har vist sig at rumme store eksportmuligheder.

- Ganske vist er der masser af andre fabrikker i Europa, som laver marcipan, og der er hård konkurrence på prisen, men vores force er, at vi er en lille fleksibel virksomhed, der godt kan være med i konkurrencen, siger Spangsberg.

Sidste år øgede Marcia salget i de nordiske lande og etablerede også salg i Storbritannien. Og eksporten fortsætter frem på de nye markeder.

På den baggrund regner Spangsberg med fortsat at drive omsætningen opad.

Michael Spangsberg står fortsat bag forlystelsesparken BonBon Land. I januar udvidede han sine industriaktiviteter med overtagelse af virksomheden Eurogran A/S i Kalundborg, hvor 75 medarbejdere er beskæftiget med producere cacao- og kaffepulver til drikkeautomater.

- Nu må vi se, om kaffen og marcipanen kan supplere hinanden som et nyt tilbud til kunderne, siger Michael Spangsberg.

Marcia spiser sig ind på nye markeder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce