Mange unge fanget i gældsfælde


Mange unge fanget i gældsfælde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jo kortere uddannelse unge har, des større er risikoen for at de misligholder deres lån.

Rykkere, rudekuverter og en pinlig plads i et register over dårlige betalere.

Det er hverdag for flere og flere unge danskere, skriver Politiken.

Antallet af nuværende og tidligere SU-modtagere, der misligholder deres lån, er på ti år skudt i vejret fra 36.000 i 2000 til 54.700 i 2009 - en stigning på over 50 procent.

De 21-30-årige, der er registreret som dårlige betalere i RKI-registeret, er i år steget til historisk høje 48.600, oplyser kreditbureauet Experian til Politiken.

Og det er i høj grad unge, der dropper uddannelsen, som ender i gældsfælden, viser en ny undersøgelse, som Ungdommens AnalyseEnhed har foretaget.

Hver tredje af de unge, der har uddannelseslån, men som vælger at afbryde uddannelsen, ender med at få problemer med at betale det, de skylder.

Det samme gælder for hver fjerde ung med kort uddannelse, viser undersøgelsen.

- Det er typisk unge, som ikke er bogligt orienteret, der får problemerne, siger senioranalytiker i Ungdommens AnalyseEnhed, Mads Engholm, til Politiken.

- De tager SU-lån, som de regner med at kunne betale tilbage, når de får arbejde. Men når de så dropper ud af uddannelsen, bliver de enten arbejdsløse eller tjener mindre som ufaglærte, end de havde troet, siger Mads Engholm.

De unge, som får problemer med gælden, bliver først meget sent klar over, at de er på vej ud i uføre, viser undersøgelsen.

- De er typisk ikke blevet udrustet hjemmefra med en forståelse af, hvordan lån og økonomi foregår. Inden fælden klapper, oplever de det slet ikke som et problem, fortæller Mads Engholm til Politiken.

Mange unge fanget i gældsfælde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce