Mange små skader giver travlhed hos tømrere


Mange små skader giver travlhed hos tømrere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det koster omkring 3000 kroner at få sat en stribe tagsten på en villa med førstesal.

Og det er typisk skader af den slags husejerne kontakter tømrermester Ove Barslund, Odense, for at få repareret. Han har fået en snes stormskader ind til sine fire medarbejdere, og en skade på rygningen af en villa i et enkelt plan koster typisk omkring 1500 kroner for to-tre timers arbejde.

- Og det er absolut dem, der er flest af, siger Ove Barslund.

Tømrermesteren prioriterer efter skadens alvor. Ejere af ældre ejendomme uden undertag, hvor regnen vil sile ned på loftet, får lavet deres skader først, mens andre må vente.

Folk forstår

- Det kan folk nemt forstå, og vi kan ikke være alle steder på en gang, men vi vil være færdige sidst på ugen eller først i næste uge, forudser Ove Barslund.

Tømrer- snedkerfirmaet Guldfeldt Nielsen A/S, Odense, har fået omkring 100 opgaver siden mandag morgen, og de spænder fra små skader til større opgaver påOdense Havn, hvor tag og facade blæste af en bygning tilhørende Marius Pedersen A/S. Men de typiske skader er tagsten, tagplader eller tag, der er røget af carporte og udestuer.

- Det er ikke som med orkanen i 1999, slet ikke. Men vi vil have ekstremt travlt de næste to-tre uger, fordi alle vil have lavet deres skader, siger direktør Claus Larsen.

Faldende ledighed

Hverken Guldfeldt Nielsen eller Ove Barslund ansætter flere folk på grund af stormskaderne, men foreløbig har stormskaderne resulteret i en halv snes nye job på Fyn. AF Odense har modtaget henvendelser fra virksomheder på 10 stillinger, og dem har AFingen problemer med at skaffe folk til.

- Virksomhederne beder om tømrere, tagdækkere og folk til at reparere drivhuse, og dem kan vi godt skaffe, siger AF-chef Jørgen Jensen.

Der er dog blevet færre ledige på Fyn inden for byggefagene. AFFyns seneste opgørelse fra efteråret viser, at der er omkring 300 ledige inden for gruppen. Ledigheden blandt elektrikere er mere end halveret til blot 63 i efteråret.

Mange små skader giver travlhed hos tømrere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce