Mange blev hjemme fra charterferien i år

Krisen ramte rejsebranchen hårdt i 2009.
Foto: colourbox

Mange blev hjemme fra charterferien i år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

At danskerne holdt igen på pengene i år kunne for alvor mærkes i charterbranchen. SP-udbetalingerne holdt dog hånd under det faldende overskud.

2009 blev for alvor et år, der kunne mærkes i charterbranchen. Samlet valgte 150.000 færre at tage på en charterferie - men de ekstraordinære udbetalinger af SP-pengene sætte lidt af en prop i de faldende overskud.

Branchens overskud blev halveret - men både SP-pengene og udsigten til skattelettelser i 2010 redder lidt af året. Og salget af sommerrejser er 25 procent foran i forhold til sidste år på samme tid og ligger nu på niveau med 2008 - før finanskrisen.

- Vi havde frygtet, at finanskrisens første, slemme år, ville blive værre for charterbranchen, end det rent faktisk blev. I øjeblikket har vores branche reduceret antallet af rejser, og det betyder, vi har en belægningsprocent på 98 procent, hvilket er utrolig flot målt i forhold til luftfartsselskaberne, der virkelig lider under krisen, siger Stig Elling, salgsdirektør i Star Tour.

Der er også kommet lidt mere salg i vinterrejserne, og salgsdirektøren vejrer morgenluft.

- Det er endnu for tidligt at afblæse krisen i charterbranchen helt, men det er som om, den er sat på standby i vores branche, fordi vi ser nogle vældig positive indikationer, som vi glæder os over og håber fortsætter, siger han.

Mange blev hjemme fra charterferien i år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce