En stolt Mærsk-skipper Jørgen Frederiksen lyttede med, da hans mangeårige chef sendte en sidste alvorlig hilsen til aktionærerne

Troense: Torsdag formiddag var A.P. Møller-Mærsks generalforsamling flyttet tilbage til Svendborg. Ikke til højskolehjemmet, hvor selskabets første generalforsamling blev holdt. Men som tidligere år til et kæmpetelt ved Mærskgården i Troense.

- For rammerne er vokset lidt i dag siden den første generalforsamling på højskolehjemmet, som bestyrelsesformand Michael Pram Rasmussen bemærkede i sin velkomst.

Godt 2000 havde tilmeldt sig. Og langt de fleste var på plads foran kæmpelærredet med de to syv-takkede stjerner på den Mærskblå baggrund, i god tid inden Michael Pram Rasmussen gik på talerstolen præcis klokken 11.

Det var første gang uden skibsrederen selv.

- Så mange er nok kommet i dag for at opleve, om Ane (den yngste datter og næstformand i bestyrelsen Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, red.) kan gøre det på samme måde som sin far, mener Jørgen Frederiksen, mangeårig Mærsk-kaptajn og fast mand ved de årlige generalforsamlinger.

En forventning om at skulle opleve en generalforsamling med et overraskende nyt indhold havde han ikke.

Helt efter bogen

- Nej, det kommer til at køre fuldkommen efter en snor. Det eneste, der kan ændre det billede er Frank Aaen, mener Jørgen Frederiksen - endnu uden at have set, om Enhedslistens Frank Aaen fra de kritiske aktionærer var blandt deltagerne.

Det var Frank Aaen, i år sammen den unge SF’er Gry Möger Poulsen.

Det gjorde dog ikke den store forskel. I den forsamling har de kritiske ikke mange venner. Så der blev hysset og sukket hørligt og klappet bragende, når Michael Pram Rasmussen bed hårdt igen på beskyldninger om datterselskaber, placeret i lande, som af USA betragtes som skattely.

Og efter små to timer med masser af tal, forventninger til fremtiden og genvalg af samtlige bestyrelsesmedlemmer, uden modkandidater, kunne de mange aktionærer igen forlade kæmpeteltet i Troense - denne gang med et kontant udbytte på 1200 kr. pr. 1000 kroners aktie.

Og til med efter at have fået en hilsen fra den gamle skibsreder, som alligevel fik det sidste ord, da han tonede frem på det store lærred efter formandens beretning.

Så en enkelt overraskelse var der nu alligevel.

  • Af:

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
1
Hr. Møller var med på dagens generalforsamling

Hr. Møller var med på dagens generalforsamling