Mærsk købte beskyttelse i Tanzanias flåde


Mærsk købte beskyttelse i Tanzanias flåde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

A.P. Møller-Mærsk hyrede soldater og et krigsskib fra Tanzania til at beskytte et af rederiets skibe mod pirater. Forsvarsordførere og militærekspert advarer.

Flere fattige afrikanske lande sælger i stigende grad beskyttelse til internationale rederier, fordi landene ikke har råd til at drive deres krigsskibe.

Således hyrede A.P. Møller - Mærsk tilbage i december 2008 via sikkerhedsfirmaet Guardian GBS et tanzanisk krigsskib til at beskytte tankeren "Brigit Maersk" mod somaliske pirater, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Som modydelse betalte rederiet et ukendt beløb i dollar.

- Vi tjekkede, at der var fuldstændig lovligt, og derfor valgte vi det som en alternativ løsning i en tilspidset situation, siger teknisk direktør hos Maersk Tankers, Steffen Jacobsen, til Jyllands-Posten.

Mærsk vil fortsat benytte eskorte af afrikanske krigsskibe, hvis det bliver nødvendigt:

- Vi er nødt til at beskytte vores folk, og derfor vil jeg bestemt ikke udelukke, at vi gør det igen, siger Steffen Jacobsen.

Flere forsvarsordførere på Christiansborg og forsker ved Dansk Institut for Militære Studier, Lars Bangert Struwe, mener, at det er en farlig udvikling:

- På kort sigt kan det være en god løsning for Mærsk. Men på lang sigt er det en farlig udvikling, fordi det gør de fattige afrikanske lande afhængige af private firmaers penge til at drive deres militær, siger Struwe til Jyllands-Posten.

Samtidig understreger SF's forsvarsordfører, Holger K. Nielsen, at kontakten må gå gennem det danske forsvarsministerium, hvis Mærsk ønsker beskyttelse af deres skibe.

Mærsk købte beskyttelse i Tanzanias flåde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce