Mærsk investerer milliarder i oliefelter


Mærsk investerer milliarder i oliefelter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mærsk Olie og Gas investerer godt 6,5 milliarder af kroner på opkøb af oliefelter i Den Mexicanske Golf. Topchef venter et godt afkast af investeringen.

A.P. Møller-Mærsk udvider sin olieforretning i Den Mexicanske Golf. Datterselskabet Mærsk Olie og Gas har for godt 6,5 milliarder danske kroner købt sig til rettighederne i tre oliefelter i den Mexicanske Golf. Sælger er Devon Energy Production Company, L.P.

Købet giver Mærsk Olie og Gas halvdelen af rettighederne i Cascade feltet og 25 procent af rettighederne i hvert af felterne Jack og St. Malo.

Cascade feltet, hvor det brasilianske selskab Petrobras er operatør, forventes at begynde olieproduktion allerede næste år, mens

der først vil blive produceret i felterne Jack og St. Malo i 2014. I disse felter er selskabet Chevron er operatør.

Købet giver Mærsk Olie og Gas nye vigtige erfaringer med at bore på dybt vand. De nye felter er på dybt vand.

Topchefen hos A.P. Møller-Mærsk Nils S. Andersen siger, at milliardinvesteringen i olie er et led i strategien.

- Maersk Oil er en vigtig del af vores portefølje, og som vi har sagt tidligere, så ønsker vi at investere i vores olieforretning. Vi har derfor set efter, og er stadig på udkig efter, investeringsmuligheder i de områder, hvor vi allerede er aktive inden for produktion eller efterforskning, siger Nils S. Andersen.

Topchefen forventer et godt afkast af milliardinvesteringen i oliefelterne.

- Ved at overtage Devons aktiviteter, som også er på dybt vand og med tidlig produktion, får vi værdifuld indsigt i dybe havdybder. Denne aftale udgør en betydelig langtidsinvestering, som forventes at levere et godt afkast til A.P. Møller - Mærsk A/S, fastslår Nils S. Andersen.

Mærsk investerer milliarder i oliefelter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce