Mærsk dropper køb af tørlastskibe


Mærsk dropper køb af tørlastskibe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skibsreder Mærsk Mc-Kinney Møller dropper sit juleindkøb fra 2007 af to tørlastskibe. Det kan koste skibsrederen et trecifret millionbeløb.

Skibsreder Mærsk Mc-Kinney Møllers private juleshopping i 2007 i Sydkorea af to store tørlastskibe til godt én milliard kroner er droppet.

Den 96-årige skibsreder har annulleret ordren på de to skibe, og det har i værste fald kostet skibsrederen op imod 200 millioner kroner. Det skriver Berlingske Business.

- Det er korrekt, at vi nu er kommet ud af den ordre. Der var tale om at lave ordren om, så vi i stedet for tørlastskibe fik containerskibe, men det blev ikke til noget. Derfor er ordren definitivt droppet, siger Mærsk Mc-Kinney Møllers personlige assistent, Lars Erik Brenøe, til avisen.

Mærsk Mc-Kinney Møller bestilte de to store tørlastskibe da tørlastmarkedet toppede. Med en pris på over en milliard kroner har det heller ikke været billigt for skibsrederen at afbestille de to skibe. Kilder i branchen, der ikke ønsker at blive nævnt med navn af hensyn til deres fremtidige relationer til den 96-årige Mærsk Mc-Kinney Møller, vurderer, at en sådan aflysning i værste fald har kostet Mærsk op imod 200 millioner kroner.

Typisk er især de større asiatiske værfter nemlig meget sjældent særligt positivt indstillet over for aflysninger, og de vil derfor typisk kræve en stor sum penge, hvis man skal have lov til at annullere en ordre.

Mærsk dropper køb af tørlastskibe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce