Mærsk beskytter sig mod pirater


Mærsk beskytter sig mod pirater

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

A.P. Møller-Mærsk-koncernen øger forsigtigheden ved færdsel i farvandet ud for Somalia for at bekytte skibe og besætninger mod pirater

Rederikoncernen A.P. Møller-Mærsk tager nu yderligere skridt for at beskytte besætninger og skibe mod piratangreb ud for Somalias kyst.

- Vi har udvidet området ud for Somalias kyst, hvor kun skibe med et vist fribord eller i stand til at sejle en vis hastighed sejler i, siger Søren Skou, skibsreder i A.P. Møller-Mærsk Gruppen og direktør i Maersk Tankers.

- Skibe bør opholde sig i området i så kort tid som muligt, og mens de er der sejle med maksimum hastighed, siger han.

Samtidig undersøger Mærsk-koncernen, om man kan øge sikkerheden på skibene ved at gøre det mere besværligt at komme om bord. Man ønsker dog ikke at gå i detaljer med disse dele af planen.

A.P. Møller-Mærsk opfordrer fortsat det internationale samfund om at finde en løsning på piratproblemet. Man støtter for eksempel forslag om at etablere en regional søfartspatrulje til at beskytte skibene.

Samtidig opfordrer man til, at der skabes en transitkorridor, så skibe sikkert kan anløbe havne i Kenya og Tanzania.

Koncernen fastholder retningslinjer om ikke at bevæbne besætningerne eller tillade væbnede vagter. Man frygter, at det vil føre til en farlig udvikling, og våben om bord rejser desuden et antal lovmæssige spørgsmål, oplyser A.P. Møller-Mærsk.

Mærsk beskytter sig mod pirater

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce