Mælkeskandale i Kina vokser


Mælkeskandale i Kina vokser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ikke kun mælkepulver er forurenet med melamin. Også almindelig drikkemælk er tilsat stoffet, bl.a. hos Arlas samarbejdspartner Mengnui i Kina.

Mens antallet af døde børn torsdag steg til fire i den kinesiske fødevareskandale, oplyste den statslige tv-station, CCTV, at der nu ikke bare er fundet spor af det kemiske stof melamin i mælkepulver, men også i regulær mælk - det vil i Kina sige UHT-mælk.

Blandt de berørte mejerier er Arlas samarbejdspartner Mengnui, som Arla Foods alene driver en fælles mælkepulverfabrik med i byen Hohot i Indre Mongoliet.

I den landsdækkende kontrol, der er iværksat efter, at skandalen startede for få dage siden, er der fundet spor af melamin i 24 ud af 295 prøver af almindelig mælk fra tre af de større mejerier, Mengnui, Yili og Guangming. Samtidig er to andre selskaber blevet frifundet i testen, nemlig Sanyuan og Nestlé.

Det blev samtidig oplyst, at yderligere 12 personer er blevet anholdt, heriblandt borgmesteren i byen Shijizhuang, oplyser nyhedsbureauet Xinhua.

De fem selskaber har tilsammen 70 procent af det kinesiske mælkemarked.

De nye testresultater viser, at mælkepulverskandalen nu, som ventet og frygtet i mejerikredse, omfatter hele den kinesiske mejeriindustri.

På den baggrund har regeringen besluttet også at undersøge dyrefoder, som tidligere har været forurenet af melamin og medført død blandt kæledyr.

Den delvist Arla-ejede mælkepulverfabrik i Hohot ventes at genoptage produktionen inden for tre til 10 dage. Det vil ske, efter at fabrikken har fået installeret nyt udstyr, der kan spore stoffet melamin, oplyser koncerndirektør Jais Valeur, Arla Foods.

Mælkeskandale i Kina vokser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce