Måske udsigt til boliglån på 2,5 procent med fast rente


Måske udsigt til boliglån på 2,5 procent med fast rente

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Investorerne frygter ikke inflation og er indstillet på lavere afkast. Det får renten til at falde.

Kan det dog blive ved? Det spørger mange i finansverdenen sig om i øjeblikket fordi renten bliver ved med at falde på danske boliglån. Kursen på det toneangivende danske tre procents fastforrentede boliglån har de seneste uger nærmet sig 100.

Fortsætter det, kan det betyde, at et nyt realkreditlån på kun 2,5 procent kan blive en realitet for første gang nogensinde.

Det siger chefanalytiker i Spar Nord, Martin Lundholm.

- De seneste år har budt på den ene renterekord efter den anden, så jeg vil langt fra udelukke, at vi kommer til at kunne præsentere de danske boligejere for et boliglån på 2,5 procent, siger Martin Lundholm.

Årsagen er, at investorerne er blevet skuffede over den fortsat sløje økonomiske vækst, de frygter ikke længere inflation og de er indstillede på lavere afkast af deres investeringer.

Tendensen afspejler sig også i guldprisen, der er kollapset med et prisfald på 11 procent den seneste uge. Netop guld bruges af investorerne til at sikre sig mod inflation.

- Der er dog en række omstændigheder, der skal ændre sig markant for at et 2,5 procents boliglån kan blive en realitet, siger Martin Lundholm, der har regnet sig frem til, at et 2,5 procents lån i dag vil blive handlet til en kurs mellem 93,5 og 94.

Som tommelfingerregel skal kursen være over 95, før det kan anbefales i forhold til kurstabet. det svarer til, at renten på danske realkreditobligationer skal falde omkring 0,2 procentpoint fra det nuværende niveau, før 2,5 procents lånet vil blive interessant.

Chefanalytikeren peger på, at frygten for inflation bliver afgørende. Og skulle det ske, at 2,5 procent lånet blev en realitet, vil det kunne udløse en konverteringsbølge.

- Der kan blive tale om den største bølge nogensinde, blandt andet fordi alle boligejere med et rentetilpasningslån vil stå over for et hidtil stærkt argument for at skifte til fast rente, siger Martin Lundholm.

Måske udsigt til boliglån på 2,5 procent med fast rente

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce