Målet er vækst: 70 firmaer deler kaffe og viden

Coworking Plus blev stiftet tilbage i januar 2014, men allerede i løbet af det første år var der flyttet 20 virksomheder ind i de første lokaler, som lå i Havnegade. Nu bor virksomhedsfællesskabet i Kochsgade - og huser små 70 virksomheder med plads til ialt 210 medarbejdere. For tiden er der 30 ledige pladser. Foto: Vibeke Volder

Målet er vækst: 70 firmaer deler kaffe og viden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

  • Virksomhedsfælleskabet Coworking Plus huser efter knap fire år små 70 iværksætter- og vækstvirksomheder, som inspirerer hinanden, deler viden og en kop kaffe.
  • Målet er at vokse så meget, at virksomhederne kan flytte for sig selv, lyder det fra en af stifterne.

Lige nu har firmaet Cybot to skriveborde og et par stole, men lige om lidt rykker de to medarbejdere ind i et nybygget kontor sammen med yderligere to ansatte.

Når Cybot vokser sig større, finder folkene bag Coworking Plus i Kochsgade i Odense mere plads til dem, indtil IT-firmaet bliver så stort, at det må rykke ud af virksomhedsfællesskabet i den tidligere cykelfabrik.

- Vi vil gerne hjælpe virksomhederne med at vækste, indtil de er så store, at det ikke giver mening for dem at bo her mere, siger medstifter Mads Fugl, som sammen med sin tidligere studiekammerat Kenneth Danielsen stiftede Coworking Odense i januar 2014.

- Her finder beboerne inspiration, rådgivning, nogen at drikke kaffe eller fredagsøl med og ikke mindst mange andre talenter, som du kan få hjælp af. Og det er et stort plus, for talenter er der meget rift om, siger Mads Fugl.

Inspireret af Berlin og USA

De to unge innovations- og entreprenøruddannede odenseanere kunne ikke finde lige det sted, de ledte efter. Inspirationen kom fra Berlin og USA og bestod dybest set i et iværksætter- og vækstmiljø for virksomheder, som gerne skulle inspirere og hjælpe hinanden fremad.

- Vi havde begge en virksomhed, men vi fandt ikke det, vi ledte efter, så vi skabte Coworking Plus, siger 29-årige Mads Fugl.

Efter et år var der flyttet 20 virksomheder og iværksættere ind, året efter 40, og nu er der altså 70 virksomheder i Coworking, som skiftede Odense ud med Plus i 2016, hvor iværksætter Harald Tokerød gjorde duoen til en trio.

Plads til endnu flere

- I dag har vi 210 workstations, som vi kalder dem. Lige nu har vi 30 ledige pladser i de her lokaler, som skal stå færdigt før jul, siger Mads Fugl om anden - og tredje etage i Kochsgade 31 D. Tidligere blev der produceret bl.a. SCO-cykler her, og lokalerne har også huset et fitnesscenter. Nu bliver der opbygget virksomheder i stedet for muskler. Primært inden for tech- og IT-området, men det er helt centralt, at virksomhederne ikke skal bruge tid på at overveje møbler, kaffemaskiner og netværk. Det står folkene fra Coworking Plus for.

- Vi er en "plug and play"-løsning for iværksættere og vækstfirmaer, så når vi får en virksomhed ind som Daniels, der starter som to og snart skal være fire, kan vi inden for en dag stille noget større til rådighed, så han ikke skal tænke på det. Han skal bare tage sin bærbare under armen og sætte sig ind på et større kontor. Vi har heller ikke depositum, og vi stiller kontormøblerne til rådighed. Firmaerne skal kun tænke i at skabe vækst og værdi, siger Mads Fugl, som tror på, at Coworking Plus virker, fordi folkene selv har noget på spil.

- Det har en effekt, når dem, der står bag sådan et fællesskab selv har hånden på kogepladen, siger han.

Mads Fugl og Kenneth Danielsen, som i dag bruger deres primære arbejdstid på at drive og udvikle Coworking Plus, er foruden Harald Tokerød de to investorer Søren Kristensen og Mogens Tveskov kommet med, siden firmaet blev stiftet i 2014.

Målet er vækst: 70 firmaer deler kaffe og viden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce