Lunken modtagelse af sygefraværsplan


Lunken modtagelse af sygefraværsplan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Utilstrækkelig og bureaukratisk plan mod sygefravær med for få tilbud til de syge, mener arbejdsmarkedets parter. Men de vil gerne forhandle den.

Selv om de kan se gode initiativer, bryder ingen af arbejdsmarkedets parter ud i jubel over beskæftigelsesministerens nye handlingsplan for at nedbringe antallet af langtidssygemeldte. Men både arbejdsgiver- og lønmodtagerorganisationerne vil gerne forhandle og opfordrer Claus Hjort Frederiksen (V) til hurtigst muligt at indbyde til firepartsforhandlinger.

Dansk Industri (DI) frygter, at den obligatoriske samtale mellem arbejdsgiveren og den syge bliver for bureaukratisk, og de er også kede af, at arbejdsgiveren ikke længere kan forlange en sygeerklæring. Men DI ser også gode takter:

- Vi bakker op om, at regeringen tager initiativ til at få gjort op med, at sygdom som udgangspunkt fører til 100 procent fravær fra arbejdspladsen.

LO er de mest positive, og deres eneste anke går på, at den obligatoriske samtale ikke bliver en form for kontrol af den syge og efterlyser flere tilbud til de syge.

Erhvervsorganisationen Dansk Erhverv mener, at kommunerne bliver ikke hevet nok ind i kampen. Og så er der for stor indblanding i virksomhedernes personalepolitik, når virksomhederne forpligtes til at holde samtale med medarbejdere senest efter fire ugers sygdom, lyder vurderingen fra Dansk Erhverv.

Til gengæld glæder Dansk Erhverv sig i modsætning til DI over, at lægeerklæringen om uarbejdsdygtighed afskaffes og erstattes af en ny erklæring fra lægen med fokus på en tilbagevenden til arbejdsmarkedet.

Lunken modtagelse af sygefraværsplan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce