Lundbeck skal undersøges af EU


Lundbeck skal undersøges af EU

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Medicinalproducenten Lundbeck skal undersøges af EU. Man vil finde ud af, om Lundbeck har misbrugt sin stilling i forbindelse med lykkepiller.

EU-Kommissionen har meddelt medicinalproducenten Lundbeck, at den har indledt proces mod selskabet. Man vil undersøge, om Lundbeck har misbrugt en dominerende stilling eller har deltaget i konkurrencebegrænsende aftaler i markeder for citalopram, oplyser selskabet.

Selv påpeger man i Lundbeck, at man samarbejder fuldt ud med EU-Kommissionen. Og man er af den overbevisning, at "koncernen har fulgt alle relevante nationalt og for EU gældende konkurrenceregler", skriver Lundbeck.

Kommissionen vil se nærmere på, om Lundbeck har forsøgt at forhindre generiske versioner af citalopram i at komme på det europæiske marked. Citalopram er det aktive stof i de "gamle" lykkepiller Cipramil/Celexa.

Hos Lundbeck bekræfter pressechef Mads Kronborg overfor RB-Børsen, at EU-Kommissionen har åbnet en procedure, men understreger, at det ikke er ensbetydende med, at der bliver rejst en egentlig sag.

- Nu undersøger EU-Kommissionen de mistanker, den har, men det er ikke ualmindeligt, at de her procedurer lukkes ned igen, når sagen er blevet undersøgt til bunds. Det vil sige, at det ikke fører til en sag. Det er dog for tidligt at sige nu. Vi mener ikke, at vi har noget at skjule og mener ikke, at vi har gjort noget forkert. Vi fortsætter med at samarbejde med myndighederne, som vi hele tiden har gjort, siger Mads Kronborg.

Det var den 9. december sidste år, at repræsentanter for EU-Kommissionen foretog en kontrolundersøgelse af Lundbecks italienske salgskontor i Milano.

Lundbeck skal undersøges af EU

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce