Konfirmationerne står for døren, og det gør banker med tilbud om høje renter til konfirmanderne også.

Det er der - set med bankens øjne - flere millioner gode grunde til. Flertallet af kon - og nonfirmanderne forbliver nemlig i mange år kunder i den bank, som de betror konfirmationspengene, der ofte løber op i 10.-20.000 kroner pr. teenager.

Spar Nord er en af de banker, der markedsfører sig mest over for de unge. Banken lokker med otte procent i rente i en given periode, og et kig på bankens egne statistikker - som Fyens Stiftstidende har fået et indblik i - viser, at det lønner sig at gøre sig attraktiv over for de unge mennesker.

Statistikken går tilbage til 2002, og siden har har mere end hver syvende konfirmand, der har oprettet en konto i Spar Nord, valgt at blive i banken.

28.000 teenagere

- Jeg er ikke bange for at slå på tromme for, at vores markedsføring er målrettet konfirmander, og at de kan blive til en god forretning, hvis vi behandler dem - og deres forældre - ordentligt. Jeg synes, det er fedt, at vores fastholdelsesgrad er så høj set over 14 år, siger Jesper Fruerlund, direktør i Spar Nord Odense.

Godt 28.000 teenagere har siden 2002 åbnet en konfirmandkonto i Spar Nord, og af dem er godt 21.000 stadig kunder i banken. De udgør i dag et forretningspotentiale på den gode side af 600 millioner - et potentiale, som vokser, efterhånden som behovet for bil- og boliglån stiger.

Også andre pengeinstitutter tilbyder høje renter. Det gælder for eksempel Nordfyns Bank, der ligeledes tilbyder otte procent i rente i en begrænset periode, men i modsætning til Spar Nord er det ikke et tilbud, Nordfyns Bank markedsfører heftigt.

- Vi vil gerne have de unge mennesker som kunder, også nye kunder, men det er primært et tilbud til vores eksisterende kunder, siger udviklingschef Michael Kjærgaard og uddyber.

- Det et et lidt følsomt emne, fordi vi har mange ældre kunder, der har været i banken i mange år og har sparet i mange år. De undrer sig over, at de ingen renter kan få.

På Fyn skal cirka 4500 unge konfirmeres i de kommende uger, og følger de unge fynboer statistikken og får 10.-20.000 kroner i pengegave, sætter det et sted mellem 45 og 90 millioner i omløb.

  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle
3
Ønskelisten: Penge er nummer 1 for konfirmanden

Ønskelisten: Penge er nummer 1 for konfirmanden

1
Konfirmand?: Så meget kan du få i rente

Konfirmand?: Så meget kan du få i rente