Lokal underleverandør skaber ro: Fynske Kubo på vej ud i hele Europa og USA

Adm. direktør og medstifter af Kubo Robotics, Tommy Otzen, nummer to fra højre, på besøg hos Søhusskolen, hvor Mads Nielsen, 15 år, (yderst til venstre) og Kristopher Märcher 15 år bruger robotten og de brikker, som følger med som del af undervisningen. Yderst til højre følger Jan Jørgensen også med. Arkivfoto: Carsten Bundgaard

Lokal underleverandør skaber ro: Fynske Kubo på vej ud i hele Europa og USA

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kubo Robotics er i fuld gang med at rulle deres læringsrobot ud i flere europæiske lande, produktionen skal op i gear, og i løbet af 2018 forventer firmaet også at køre robotten i stilling til det amerikanske marked. Det giver ro, at fundamentet er på plads med den lokale underleverandør Micro Technic, siger Kubo-stifter.

Adm. direktør og medstifter af Kubo Robotics, Tommy Schou Lund Otzen, fortæller om samarbejdet med underleverandøren fra Aarup, Micro Technik, der producerer den lille læringsrobot, som har vundet en stribe priser, og nu for alvor bliver sat i produktion. 

Hvad er det, Micro Technic laver som underleverandør for Kubo?

- Vi har lagt al produktion, logistik og lagerføring ud til dem, da det er deres spidskompetence. Det er vigtigt nu, hvor vi for alvor skal sætte produktionen i system.

Firmaet skulle i første omgang lave jeres printplader til robotten - hvorfor har I valgt at inddrage jeres underleverandør endnu mere på den her måde?

- Vi kiggede oprindeligt mod Asien, da vi skulle finde en producent, og det havde været optimalt, hvis vi skulle ind på det asiatiske marked, men der har også været en del udfordringer. Bl.a. insisterede det firma, vi havde fundet, på, at vi skulle bestille minimum 5000 robotter ad gangen, og vi havde også været nødsaget til at sende en mand derud. Det havde været kritisk, fordi det måtte være en medarbejder, som også havde været vigtig for udviklingen herhjemme.

Hvilke fordele har I ved at bruge en lokal underleverandør, som bor få kilometer væk fra jer?

- Det betyder, at vi kan kommunikere direkte og meget hurtigere - og fordi det er lokalt, kan vi sende emner frem og tilbage på få dage. Det ville have taget flere uger, hvis vi skulle gøre det med en leverandør i Kina. 

I har netop åbnet jeres en webshop, så alle kan bestille en Kubo-robot, men samtidig er I begyndt at tage rigtig store ordrer ind. Hvilken rolle får Micro Technic for jer i den proces?

- De håndterer også vores lagerhåndtering, og det har meget stor betydning, fordi det sparer os for at binde rigtig mange penge i vores lager. Det havde vi aldrig fået en kinesisk producent med på.

I er til stede i Danmark, Norge, Sverige og Finland og på vej ud i flere lande i Europa. Samtidig har I planer om at lancere robotten i USA i 2018. Hvilken rolle får Aarup-leverandøren?

- Det er super værdifuldt, fordi vi ved, at vores fundament lokalt er helt på plads. Vi har en tæt dialog, og vi ved, at vi får en god behandling samtidig med, at vi har en leverandør, som kender tankegangen hos os og kender den fynske robotklynge, fordi de er så tæt på.

Lokal underleverandør skaber ro: Fynske Kubo på vej ud i hele Europa og USA

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce