Lokal høstudsigt via sms


Lokal høstudsigt via sms

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Evnen til at læse vejret - og fastsætte det helt rigtige tidspunkt at starte mejetærskeren på til høst - er en uvurderlig egenskab for en landmand. Mindre behændige og forudseende landmænd kan dog nu via sms og mobiltelefon få hjælp til at komme i gang lige i rette tid.

Danmarks Jordbrugsforskning og Dansk Landbrugsrådgivning tilbyder nemlig at forsyne alle landmænd med lokale vejrudsigter, skræddersyet til hvert enkelt gård.

Det er for eksempel muligt at få en nedbørsprognoser i en jævn strøm, efterhånden som vejret udvikler sig.

Systemet er resultatet af års udviklingsarbejde. Informationerne, der bygger på data fra Danmarks Meteorologiske Institut, er tilgængelige gennem internettjenesten PlanteInfo, som alle landmænd har adgang til via jordbrugets centrale internetportal: LandbrugsInfo.

Et stort antal landmænd har allerede tegnet abonnement på servicen, og andre får den frit leveret over medlemskabet af deres lokale landboforening.

- Tjenesten har allerede et meget betydeligt omfang, men hvis landmændene får øje på den, vil udbredelsen blive langt større - til stor fordel for landbruget, siger seniorforsker Allan Leck Jensen fra Danmarks Jordbrugsforskning.

For øjeblikket er der 400 landmænd, som dagligt får en sms-besked med lokal vejrudsigt.

Lokal høstudsigt via sms

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce