Lønkommission smuldrer


Lønkommission smuldrer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere forbund siger på forhånd nej til regeringens bud på en ligelønskommission

Kravene om en lønkommission var store under forårets strejker, men det ligner efterhånden en kæmpe fuser.

Regeringen sendte i aftes det nyeste udspil til fagbevægelsen, men der er ikke ændret mange kommaer i forhold til tidligere skitser. Både HK og FOA er klar til at vende tommelfingeren nedad.

- Hvis det ender med det, som vi har set, så er der lagt op til en mørk dag ved Sortehavet i tungt regnvejr. Jeg kan ikke forestille mig, at det ender med noget, som LO eller HK synes er attraktivt, siger Kim Simonsen, formand for landets næststørste fagforbund, HK.

FOA's formand, Dennis Kristensen, vil heller ikke være med, og landets største forbund, 3F, ventes også at afvise udspillet, hvis der ikke er redigeret meget i teksten.

Chancerne formindsket

Derfor er chancerne for en ligelønskommission blevet meget mindre, vurderer Venstres finansordfører, Peter Christensen.

- Det bliver ikke til noget, hvis fagbevægelsen ikke vil være med. Jeg håber så afgjort, at de vil sige ja, for det er sådan set en imødekommelse af de ønsker, der har været fra fagbevægelsen, siger han til Ritzau.

Arbejdsgivere i fokus

Fagbevægelsen er især utilfreds med, at der er meget fokus på arbejdsgivernes muligheder og alt for lidt på medarbejdernes. Peter Christensen peger på, at regeringen også har nogle idéer til en kommission.

- Det er selvfølgelig en kombination af ting, hvor regeringen også har noget, vi vil have med, siger finansordføreren.

Der er holdt en række møder mellem embedsmænd, fagbevægelsen og arbejdsgivere om en lønkommission. Der var indtil onsdag lavet to udkast, men fagbevægelsen modtog sent onsdag en tredje udgave. Her bliver der lagt op til en bred kommission, der skal kigge på løn i det offentlige - herunder ny løn og på, om ligelønsloven bliver overholdt. Derudover skal kommissionen se på løn i forhold til uddannelse, jobbeskrivelse og eventuelt ledelsesansvar.

Ifølge FOA's formand Dennis Kristensen står der alt for lidt om det vigtigste emne.

- Jeg tror, vi har talt det til otte linjer ud af 82 om ligeløn i kommissoriet. Det kan jeg ikke se, at vi eller LO for den sags skyld skal være med i, siger han.

Ifølge regeringens papir skal det være en bredt sammensat kommission med fire eksperter, 6 medlemmer fra LO, 4 fra FTF og 2 fra AC. Derudover skal Dansk Arbejdsgiverforening bidrage med en person til at fortælle om den private sektor.

Torsdag ventes fagbevægelsen at tage stilling til, om de vil være med. Hovedorganisationerne LO og FTF har indkaldt ledelserne til møder fra morgenstunden.

/ritzau/

Lønkommission smuldrer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce