Løkke giver Ritt ambassadørpost


Løkke giver Ritt ambassadørpost

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tidligere overborgmester Ritt Bjerregaard skal sælge Danmark i Kina.

Den borgerlige regering udnævner nu det socialdemokratiske koryfæ og tidligere overborgmester i København Ritt Bjerregaard til såkaldt eksportambassadør i Kina.

Udnævnelsen er et led i afslutningen på 2020-forhandlingerne, hvor der blev aftalt en større erhvervsstrategi over for hvert af de såkaldte BRIK-lande, der er betegnelsen for Kina, Rusland, Brasilien og Indien.

Og her skal den tidligere EU-kommissær hjælpe med at styrke dansk eksport i Kina, skriver Berlingske.

- Ritt Bjerregaard er en ekstremt erfaren og international politiker, siger Lars Løkke Rasmussen (V).

- Det gælder især i forhold til hendes tid som EU-kommissær, men egentlig også hendes virke som overborgmester, som også har været præget af, at København i den periode har indgået i et forstærket internationalt samarbejde. Så hun er en stærk person.

Danmarks eksport til BRIK-landene udgør i dag fem procent af den samlede eksport, og dermed ligger Danmark relativt lavt i forhold til for eksempel Tyskland, der afsætter ti procent af landets samlede eksport på de fire fremadstormende markeder.

Kommer Danmark på samme niveau, vil det ifølge regeringen øge eksporten med 20 milliarder kroner og skabe 15-20.000 nye arbejdspladser i Danmark.

I alt skal udnævnes en eksportambassadør til hvert af de fire BRIK-lande og én til de nærliggende vækstmarkeder.

Blandt de andre navne er Venstres tidligere fødevareminister og EU-kommissær Mariann Fischer Boel og den tidligere konservative finansminister og senere TDC-direktør, Henning Dyremose.

Opgaverne bliver blandt andet at lede erhvervsdelegationer, skabe samarbejdsaftaler og i det hele taget være døråbnere for dansk erhvervsliv.

Løkke giver Ritt ambassadørpost

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce