Løkke enig med Nationalbanken


Løkke enig med Nationalbanken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Finansminister Lars Løkke Rasmussen (V): Svag lempelig finanspolitik modsvares af reformer, der øger arbejdsudbuddet.

Finansminister Lars Løkke Rasmussen (V) er enig med Nationalbanken i, at finanspolitikken ikke bør være lempelig på grund af risikoen for øget inflation og et langvarigt tilbageslag i økonomien.

- Jeg er enig i Nationalbankens vurdering af, at det vil være uhensigtsmæssigt at føre en mere lempelig økonomisk politik, end den regeringen lægger op til, fordi det vil betyde mere inflation og øge risikoen for et mere langvarigt tilbageslag i økonomien, siger Lars Løkke Rasmussen i en skriftlig kommentar.

Finansministeren erkender, at regeringens økonomiske politik i 2009 vil øge aktiviteten i økonomien en smule - det som Nationalbanken advarer imod. Men han understreger, at der til gengæld gennemføres en række reformer, der øger arbejdsudbuddet. Det er en slags plaster på såret.

- Udgangspunktet for Danmark er et meget højt aktivitetsniveau og en rekordlav ledighed. Samtidig er lønudviklingen fortsat kraftig, inflationen er meget høj, og konkurrenceevnen er under pres. Selv om væksten nu dæmpes, vil aktiviteten i dansk økonomi fortsat være høj. Derfor skal vi agere fornuftigt og ikke slippe tøjlerne i den økonomiske politik - tværtimod skal vi holde lidt igen, som regeringen gør det med sit forslag til finanslov for 2009, siger Lars Løkke Rasmussen.

Løkke enig med Nationalbanken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce