Løkke: Ikke flere skattelettelser


Løkke: Ikke flere skattelettelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Statsministeren afviser fortsat skattelettelser til lønmodtagere. Lettelser til erhvervslivet er noget andet.

Når statsministeren gentagne gange tidligere har afvist at sænke skatterne i den kommende valgperiode eller som en del af regeringens økonomiske 2020-plan, så har det handlet om personskat. Ikke selskabsskat.

Det slår statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) fast på sit ugentlige pressemøde, hvor han afviser, at regeringens intention om at sænke selskabsskatten med fem procent over en håndfuld år er udtryk for et holdningsskift.

- Nej. Det er et udtryk for, at vi ønsker, at Danmark skal være et attraktivt investeringsland, siger han og understreger, at de bebudede lettelser i selskabsskatten skal finansieres af erhvervslivet selv i form af beskåret erhvervsstøtte.

Samtidig afviser han fortsat, at danske lønmodtagere kan se frem til flere lettelser i skatterne - ud over de tidligere besluttede lettelser, som med genopretningspakken sidste år blev frosset ned, og som senere skal "tøs op" igen.

- Ud over de personskattelettelser, er der ikke flere personskattelettelser under optræk de først kommende år, siger han og fortsætter:

- Man kan ikke forestille sig, at man de næste tre-fire år finder penge til skattelettelser.

De Konservative, som ellers før har talt for nye skattelettelser, bakker op om en valgperiode uden lettelser i personskatten:

- Der er ikke finansiering til andet end det, der allerede er på bordet om topskatten, siger økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen.

Spørgsmål: Og hvad så, hvis der pludselig opstår en mulighed for at finansiere det?

- Nej, det er ikke aktuelt.

Skattelettelser til erhvervslivet er ifølge Børsen en del af den vækstpakke, som regeringen og erhvervslivet i disse dage ligger i forhandlinger med blandt andre Dansk Folkeparti om.

Selvom Dansk Folkeparti er lunkne ved tanken, så forventer statsministeren opbakning fra dem.

Løkke: Ikke flere skattelettelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce