Løkke: Europa skal i gang med realistisk flygtningedebat


Løkke: Europa skal i gang med realistisk flygtningedebat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Løkke siger, at han har fået opbakning i Bruxelles til det danske forslag om at tage 1000 asylansøgere.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) mødtes torsdag med EU-præsidenten, Donald Tusk, og EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, i Bruxelles.

Og ifølge Lars Løkke Rasmussen fik han opbakning til regeringens udmeldinger om, at Danmark vil tage imod 1000 flygtninge og bruge i alt 750 millioner kroner på at hjælpe i nærområderne og dæmme op for tilstrømningen til Europa.

Særligt det sidste er vigtigt for den danske statsminister, som igen understreger, at der skal styr på, hvor mange mennesker, der får lov til at krydse EU's ydre grænser.

- Den realisme, vi har haft i den danske debat, fornemmer jeg, nu også er ved at indfinde sig i den europæiske debat. Det har vi en stærk interesse i, og det er også derfor vi har fremlagt de forslag, vi gjorde torsdag, siger Lars Løkke Rasmussen.

Han understreger, at den hidtidige debat i EU anført af EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, om fordeling af flygtninge mellem landene slet ikke er nok:

- Det er min klare opfattelse, at der her i Bruxelles også er en opfattelse af, at man skal flytte sig fra at diskutere, hvordan man tager en delmængde af flygtningene til en diskussion, som handler om, hvad den egentlige udfordring er, siger Lars Løkke.

Samtidig ligger det fast, at Danmark ikke kommer til at gå videre i retning af en permanent fordeling af flygtninge styret fra Bruxelles:

- Vi kommer ikke til at deltage i noget kvotesystem. Den melding, vi har givet i dag om at tage 1000 asylansøgere, er givet på frivillig basis, siger Lars Løkke Rasmussen.

Danmark skulle have taget imod 2800 flygtninge, hvis man skulle følge den kvote, som EU-Kommissionen lagde op til. Lars Løkke Rasmussen mener dog, at regeringen har fundet det rigtige leje:

- De 1000 er valgt fordi, vi synes, at det er et rimeligt tal i forhold til, hvad Danmark ellers gør. Vi var sidste år det land, som tog næstflest syriske flygtninge i EU, siger Lars Løkke.

Han fastslår, at der ikke har været pres fra EU-institutionerne for, at Danmark skulle tage flere flygtninge, men tværtimod respekt for at det danske retsforbehold gør, at Danmark står uden for.

- I valgkampen hørte man mig sige, at vi skal have færre asylansøgere. Derfor kan det lyde underligt, at vi nu tager 1000 frivilligt.

- Men min bedste overbevisning er, at hvis vi tager 1000, så kan vi fremme en debat, som gør, at der på længere sigt kommer færre til Danmark, siger Lars Løkke Rasmussen med henvisning til, at det kan hjælpe EU til at fokusere mere på de ydre grænser og hjælpen i nærområderne.

Løkke: Europa skal i gang med realistisk flygtningedebat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce