Løkke: Arveafgift er vores hovedkrav


Løkke: Arveafgift er vores hovedkrav

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Familieejede virksomheder skal have lov til at undgå arveafgift, hvis de lader pengene stå i virksomheden.

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen (V), siger på vej ind til forhandlinger om anden del af vækstplanen i Finansministeriet, at han sammen med Liberal Alliance og De Konservative vil kæmpe for, at virksomheder kan slippe for at betale arveafgift.

Det er de borgerlige partiers hovedkrav i anden del af forhandlingerne om vækstplanen:

- Det her er vores hovedkrav, og hvis regeringen er villig til at give sig på det, kan det gå hurtigt med at nå en aftale, siger Lars Løkke Rasmussen.

Ifølge Venstres formand bliver der dog nogle krav til virksomhederne, hvis de vil undgå arveafgiften. Det sker for at sikre, at pengene går til at skabe vækst og dermed arbejdspladser:

- Det er klart, at hvis pengene bliver trukket ud, så den nye generation kan leve i sus og dus, så skal der betales arveafgift. Men vores forslag er, at i det omfang pengene bliver i virksomheden og arbejder, skal man ikke betale arveafgift, siger Lars Løkke Rasmussen.

Han forventer, at forslaget vil koste én milliard kroner. De penge har man allerede fundet i det udspil til en aftale, som er på bordet, mener Løkke.

- Vi har måske 10.000 familieejede virksomheder, som kan bruge pengene til at investere i ny teknologi, innovation og vækst, siger Lars Løkke Rasmussen.

Samme melding kommer fra De Konservatives formand, Lars Barfoed:

- Hvis en virksomhed kan beholde penge i stedet for at aflevere dem til statskassen, giver det mulighed for at investere og udvikle virksomheden. Det ønsker alle virksomhedsejere at gøre, og det vil skabe flere arbejdspladser, siger Lars Barfoed.

De borgerlige partier vil også kæmpe for mindre beskatning af små banker uden overskud. Det skal sikre, at små virksomheder fortsat kan få lån i de pågældende banker.

Også lavere energiafgifter kan blive et stridsemne i den sidste del af forhandlingerne om vækstplanen, der ventes at munde ud i selskabsskattelettelser betalt af en lavere vækst i det offentlige forbrug.

Løkke: Arveafgift er vores hovedkrav

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce