Der bliver højt til loftet, når fitness-kæden Go2Fitness rykker ind i den gamle banegårdsbygning midt i Odense. Dermed er der 12 træningscentre i det centrale Odense, men det nyeste skud har sit eget familie-koncept og frygter ikke konkurrencen.

Der kommer endnu en spiller til fitnessbanen i Odense til årsskiftet, når Go2fitness rykker ind på en central placering midt i byen i den majestætiske gamle banegårdsbygning.

Afhængigt af hvilke centre, man tæller med, bliver den sjællandske fitness-kæde center nummer 12 midt i Odense. Folkene bag Go2fitness, som er startet i Holbæk og i dag består af fem centre på Sjælland, har dog ikke nærstuderet et Google-kort for at se konkurrencen an.

- Det er ikke noget, vi er optaget af. Vores koncept er anderledes, da vi driver et familiært fitnesscenter for hele familien med legeområde, gratis events og hold og træning for børnene, som kan træne, når de er 13 år gamle, siger Jens Gottschalck.

Han startede kæden i Holbæk sammen med medejer Morten Veje Andersen for fem år siden. I dag er centret i Holbæk det største i kæden, som har afdelinger i fire andre byer på Sjælland. Trods vokseværk er firmaet stadig en meget lille aktør på markedet.

I Odense bliver sjællænderne del af et træningsmiljø, hvor man i forvejen kan træne hos bl.a. Fitness World, Urban Gymn, Crossfitt Copenhagen, Fitness.dk, Repeat og Fitness4you.

- Vi udvider ikke for at udvide, for den slags muskler har vi ikke. Vi skal have en god forretning ud af det, og det kræver glade og tilfredse medlemmer, så vi er meget optagede af at sørge for at de føler sig hjemme, at der er de hold og tilbud, de efterspørger. Så det er meget op til medlemmerne i Odense, hvordan centret bliver. Vi kopierer ikke bare vores afdeling i Holbæk, siger Jens Gottschalck.

(Artiklen fortsætter under kortet)

På besøg i Odense

Jens Gottschalck er på besøg i Odense for at se sine nye lokaler an sammen med sin fynske bestyrelsesformand Lars Egsvang og håndværker Emil Bergstrøm Hansen, som får ansvaret for at omdanne den tidligere banegårdsbygning til træningscenter, når de overtager lokalerne i i efteråret.

Gottschalck kigger rundt i den tidligere ventesal. Der er højt til loftet og musikken flyder lystigt over reolerne. Musikbiblioteket, som snart flytter til Odense Banegård Center, bor stadig i de godt 1000 kvadratmeter, men til årsskiftet er vinylplader, cd'er og musikbiografier skiftet ud med kardiomaskiner, løbebånd og vægte. Dog ikke de helt tunge af slagsen, for der er grænser for hvor meget vægt, man kan løfte hos Go2fitness.

- Vores grænse går ved 40 kg på håndvægte, så vi har ikke nogen bodybuildere i vores centre, siger Jens Gottschalck.

Til gengæld er der altså børn, familier, ældre og unge i centret, hvor gennemsnitsalderen er 37 år. Virksomheden samarbejder både med ældresagen og lokale sport- og idrætsforeninger. Det agter Go2fitness også at gøre i Odense. Antallet af medlemmer er en forretningshemmelighed, men ifølge Gottschalck er Go2fitness det største center i Holbæk.

- Og lige efter vi åbnede kom både Fitness World og Fitness.dk til byen, men det har ikke haft nogen betydning for os. Vi tror også på, at flere centre bare er med til at få flere til at træne, så vi bekymrer os ikke om konkurrenterne - som vi kalder komkurrenter, siger han.

Starter alarmen

Gottschalck når lige at tale færdig, før en sønderrivende lyd overdøver både ham, musikken og snakken ved disken mellem brugere og personalet i biblioteket.

- Det er bare mig. Jeg åbnede bagdøren, lyder det oppefra.

Emil Bergstrøm Hansen kigger ned fra repoet langt oppe. Han er fast håndværker for Go2fitness og har været med til at bygge, ombygge og indrette flere af kædens andre centre. Han skal også være med i Odense og er med for første gang for at se lokalerne an.

- Deroppe bliver der spinning, siger Jens Gottshalck, som selv har fundet frem til den historiske bygning, som nu får endnu en funktion.

Det er udelukkende de lokaler, som i dag optages af musikbiklioteket, som fitnesskæden overtager. Virksomhederne i sidefløjene til bygningen får ny nabo.

- Det er spot on til vores nye center, og jeg tør godt sige, at det vores mest unikke placering, siger Gottschalck, som afslører, at kæden ikke udelukkende er på vej til Odense uden for Sjælland.

Go2fitness er i kontraktforhandlinger om yderligere tre adresser i andre byer vest for Storebælt, siger han. Men Odense offentliggøres først.

- Lige nu er vi i fuld gang med at finde en centerleder, som bliver vores vigtigste mand på stedet. Vi kan ikke være her hele tiden, så det er en meget vigtig position, siger bestyrelsesformand Lars Egsvang, som til daglig bor i Kerteminde.

Trioen er stærkt begejstret for de gamle lokaler, hvor odenseanerne for efterhånden en del år siden sad på træbænke og ventede på næste tog eller købte billet i billetlugerne ude langs væggen.

- Det er et fantastisk lokale, og selv om der selvfølgelig er en del spildplads på grund af det her store rum, som vi ikke kan udnytte i højden, så har vi ikke tænkt os at ændre på lokalets charme og stil, siger Lars Egsvang.

Centret bliver døgnåbent og prisen bliver fast på 199 kroner om måneden i Odenses nye center, men i forbindelse med åbningen bliver der mulighed for at melde sig ind til et særligt introduktionspris. Folkene bag centret forventer at ansætte op mod 30 medarbejdere - både fastansatte og timelønnede til det nye fitnesscenter.

  • Byline_

    Af: