Ny spareplan skal bringe omkostninger markant ned. Det kan koste arbejdspladser.
Lindøsværftets bestyrelsesformand Lars-Erik Brenø vil ikke afvise kommende afskedigelser på Lindøværftet.

Det oplyste formanden i dag samtidig med, at bestyrelsen fremlægegr en ny rationaliseringsplan, der skal nedbringe omkostningerne markant.

Odense Staalskibsværft - Lindø - står i en særdeles vanskelig økonomisk situation.

Lindø har fortsat et massivt underskud og er ramt hårdt af de internationale konjunkturer, herunder udviklingen i den amerikanske dollar.

Den hårde konkurrence fra fjernøsten, hvor omkostningerne er betydeligt lavere end herhjemme, bidrager også til at sætte Lindø under pres.

- Det er den alvorlige baggrund for, at der er fremlagt en rationaliseringsplan for bestyrelsen for Lindø, en plan som bestyrelsen har behandlet på sit møde i dag. siger bestyrelsens formand Lars-Erik Brenøe, og fortsætter:

- Hensigten med planens gennemførelse er at sikre, at der fortsat eksisterer et skibsværft på Fyn i de kommende år. Ejeren har i de seneste år tilført værftet betydelige summer, men det er nu nødvendigt at bringe værftets omkostninger markant ned for at styrke dets muligheder for at overleve på sigt. Jeg kan i den forbindelse ikke afvise, at der bliver tale om afskedigelse, siger Lars-Erik Brenøe.

Planen indebærer, at der vil blive stillet en række krav til alle på værftet - direktionen, funktionærerne og de timelønnede - med henblik på at styrke værftets produktivitet og konkurrenceevne.
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle

Lindøs sparekniv rammer pensionister

Masser af job til fyrede fra Lindø

Masser af job til fyrede fra Lindø

Lindø vil satse på andet end skibe

Lindø vil satse på andet end skibe