Lindø lukker uden statsstøtte

Uden statsstøtte er en af Fyns største arbejdspladser i fare, siger værftets ejere, A. P. Møllers ledelse i årsrapporten for 2003.
Foto: Robert Wengler

Lindø lukker uden statsstøtte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

A. P. Møller advarer mod ensidig dansk afskaffelse af statsstøtte

A. P. Møller siger nu ligeud i sin årsrapport for 2003, at Lindøværftet risikerer at lukke, hvis regeringen fortsætter sin enegang i EU og standser statsstøtten til værftsindustrien.

-Danske værfter har støttet regeringens modstand mod, at EU genåbner for subsidier, herunder at de forlænges. Det må ses i øjnene, at dansk skibsbygning næppe vil kunne overleve uden ensartede europæiske vilkår, hedder det i koncernens årsrapport.Lindøværftet i Munkebo har fået 575 millioner kroner i statsstøtte, men nu tyder alt på, at Folketinget smækker pengekassen i.EU indførte statsstøtte til europæiske værfter som modtræk mod, at Sydkorea poster massiv statsstøtte i sin skibsbygningsindustri, men regeringen er ikke indstillet på at forlænge ordningen, der udløber med udgangen af denne måned.- Umiddelbart kan jeg ikke se, hvor pengene til en fortsættelse skal komme fra, siger erhvervsminister Bendt Bendtsen, der ellers kæmpede hårdt for at få værftsstøttten gennemført i Danmark, selv om han principielt modstander af statsstøtten.WTO fører en klagesag mod Sydkorea, og samtidig med, at den startede, indførte EU i 2002 en midlertidig støtte på seks procent til bygning af container-, kemikalie- og produkttankskibe samt skibe, der transporterer flydende naturgas.Den skulle sikre, at Sydkoreas værfter ikke kunne køre de europæiske værfter i sænk, mens Verdenshandelsorganisationen WTO nåede frem til en afgørelse.Nu udløber støtteordningen imidlertid, men WTO-klagesagen er endnu ikke afgjort. Det sker først i februar 2005. Derfor har EU-kommissionen foreslået at forlænge støtteordningen i et år, og der er udsigt til, at EU's konkurrenceevneministre på et møde den 11. marts godkender det med kvalificeret flertal.Erhvervsminister Bendt Bendtsen (K) vil stemme imod, og det har han solid rygdækning til hos partierne i Folketinget, viste det sig på et møde 2. marts i Folketingets Europaudvalg.

Lindø lukker uden statsstøtte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce