Direktør i Lindø port of Odense, Carsten Aa, sendte en bramfri opfordring til danske virksomheder, da Café Stiften besøgte industriparken. Man har en forpligtelse til at uddanne ny arbejdskraft, var budskabet.

Under Café Stiften-arrangementet i Lindø Industripark fik publikum mulighed for at stille spørgsmål til administrerende direktør, Carsten Aa. En af de ting, som gæsterne gerne ville høre mere om, var spørgsmålet om lærlinge på Lindø. Et spørgsmål, der gav direktøren anledning til at ytre sine meninger om socialt ansvar i erhverslivet.

- Jeg mener, at alle virksomheder bør kigge indad og spørge sig selv: Har vi plads til en lærling? Og hvis svaret er ja, så skal man tage ind, sagde Carsten Aa og fortsatte:

- Det synes jeg generelt, man er for dårlig til. Jeg ved godt, at det er en ting, man nemt kan springe over, når man har travlt, men jeg synes, man har en forpigtelse.

Og til spørgsmålet om hans egen virksomhed kunne tage en lærling mere ind, var direktøren ikke afvisende.

- Det er en ting, vi løbende kigger på. Vi er allerede gået fra en til tre lærlinge, og måske kan vi finde plads til flere. Men det skal selvfølgelig også give mening, sagde Carsten Aa.

Udenlandsk arbejdskraft et symptom

Carsten Aa fremhævede det hykleriske i, at erhvervslivet skriger på kvalificeret arbejdskraft, men samtidig ikke altid er villig til at påtage sig opgaven at uddanne en ung og uerfaren person. Og da publikum spurgte ind til antallet af udenlandsk arbejdere på Lindø, knyttede Carsten Aa de to emner sammen.

- Når der ikke er kvalificeret arbejdskraft i Danmark, så må man finde folkene andre steder, sagde han og understregede samtidig, at man ikke nødvendigvis skulle se det som et problem.

- Udenlandsk arbejdskraft er ikke et spøgelse. Det er en helt naturlig del af udviklingen. Der er masser af danskere, der arbejder i udlandet, og det gælder selvfølgelig også vice versa.

  • fyens.dk