Lindø-ansatte vrede efter fyringer


Lindø-ansatte vrede efter fyringer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kort efter stor fyringsrunde hentede Lindøværftet i mandags 50-100 folk fra underleverandører til samme type arbejde.

Lige efter en stor fyringsrunde hentede Lindøværftet i mandags 50-100 folk fra underleverandører til samme type arbejde.

Det skabte harme blandt de ansatte og udløste et fagligt møde på tre kvarter samme dag.

- Folk undrede sig over, at der kom en masse underleverandører og lavede det arbejde, som deres makkere lige var blevet fyret fra, siger fællestillidsmand Lars Hansen.

Efter forhandlinger med værftets ledelse har han nu fået skåret ned på antallet af underleverandør-arbejdere.

I stedet er 20 litauere fra Lindøværftets datterselskab i Klaipeda ansat midlertidigt. Den ordning har eksisteret tidligere, men blev stoppet under forhandlingerne om den seneste fyringsrunde.

Desuden bliver 26 af forsommerens opsigelser trukket tilbage. Det svarer nogenlunde til antallet af folk, der selv har sagt op i den seneste tid.

Desuden er det aftalt, at værftet skal fastansætte nye folk, når andre siger op, i stedet for at overlade arbejdet til underleverandører.

Litauerne og underleverandørerne skal arbejde samtidig med, at resten af de 133 fyrede medarbejdere får fuld løn uden at møde på arbejde.

Selv om værftsdirektør Finn Buus Nielsen på samme tid skal betale løn til både de fyrede og deres afløsere, er han tilfreds.

- Vi har visket tavlen ren, og så synes jeg, at det er meget naturligt, at fyrede medarbejdere ikke skal gå her i månedsvis i deres opsigelsesperiode, siger han.

- Vi har nu skåret den faste bemanding ned til den mest økonomiske størrelse. Når vi så har en spidsbelastning, må vi klare det med midlertidige underleverandører, siger Finn Buus Nielsen.

Lindø-ansatte vrede efter fyringer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce