Lilienhoff har sat tempoet op

Lilienhoff var blandt de første i branchen som benyttede store farvefotos i markedsføringen. Nu indgår nettet og reklamesøjler også. FOTO: ROBERT WENGLER

Lilienhoff har sat tempoet op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

VÆKST: Ejendomsmægler fordobler omsætning, og overskuddet følger nogenlunde med

Med massiv annoncering i aviser, på internettet og på reklamestandere er Ejendomsmæglerfirmaet Lilienhoff ApS i gang med at profitere af den knowhow, som grundlæggeren, Søren Lilienhoff, har indsamlet de seneste 30 år.

I år regner selskabet med at fordoble sin omsætning, overskuddet følger nogenlunde med, og snart skifter selskabet status fra anpartsselskab til aktieselskab.

- Det tegner til at blive et voldsomt godt år, siger 60-årige Søren Lilienhoff, som kom ind i branchen ved en tilfældighed.

Han er oprindeligt uddannet speditør og skibsmægler, men efter nogle år i branchen ville han hellere købe en vognmandsforretning.

Efter længere tids forhandling sprang sælgeren fra, men ejendomshandleren, som skulle stå for handlen, nåede at sige til Søren Lilienhoff, at han kunne blive "en dygtig ejendomsmægler".

- Det første hus, jeg solgte, var for et familiemedlem, siger ejendomsmægleren, som siden har specialiseret sig i handel med lyst- og liebhaverejendomme.

Sælger drømme

- For 10 år siden var vi nogle af de første, som begyndte at bringe store fotografier af de huse, vi havde til salg, siger Søren Lilienhoff, som stadig bruger Fyens Stiftstidende og Ejendomsavisen som sine foretrukne annoncemedier.

Siden er internettet og de mandshøje annoncestandere i midten af byerne taget i brug, og i dag har selskabet også regelmæssigt store annoncer i Børsen Weekend og Jyllands-Posten.

- Vi sælger drømme til mennesker, for hvem prisen sjældent er afgørende. Samtidig udformer vi annoncerne så indbydende, som vi selv gerne vil se dem, siger Søren Lilienhoff, som for tiden annoncerer et hus ved Torø Huse til salg ved hjælp af et fotografi af udsigten fra huset.

Gennem årene har regnskaberne for det enmandsejede anpartsselskab været stabile, men siden et underskud i 2000 har udviklingen kun været positiv og præget af vækst.

Seneste temposkift fandt sted i marts 2003, da advokatsønnen Hans, datteren Marlene og svigersønnen Sebastian Worziger, som begge er uddannet i it-branchen, foreslog, at selskabet skiftede til et højere gear.

- Vi kunne se, Lilienhoff var blevet et godt brand, siger 35-årige Hans Lilienhoff, som i dag arbejder på fuld tid i firmaet, selv om han også er advokat.

Hovedsæde bygget om

Siden er annonceringen og profileringen taget til, og firmaet optræder nu jævnligt i fjernsynet i diverse boligprogrammer.

Seneste udtryk for væksten er tilstedeværelsen af håndværkere i hovedsædet, en lystejendom på Marslev-kanten ved navn Ørskovslund.

Den er netop blevet bygget om, så der nu er god plads til firmaets otte ansatte, som også arbejder på et nyt it-system.

Uafhængig mægler

En af årsagerne til succesen er ifølge Hans Lilienhoff, at hans far gennem 30 år har fastholdt sin uafhængighed af både mæglerkæder og realkreditinstitutter.

- Vi betragter nærmest firmaet som økologisk i overført betydning, siger han.

- Vi forsøger i hvert fald er være så reelle og gennemskuelige som muligt. Vi har kun en kasket på, og tjener kun vores penge ved at sælge en ejendom. Vi får ingen henvisningsprovisioner af nogen art, siger Hans Lilienhoff.

Samtidig har Søren Lilienhoff gennem årene indsamlet værdifuld viden om et nichemarked, som ikke kun omfatter Fyn.

- For mange af vores kunder betyder det ikke noget, om en ejendom ligger på Fyn eller i for eksempel Trekantområdet. Bare udsigten, vandet eller skoven er der, siger Søren Lilienhoff.

- Vi er skrappe til at vurdere og præsentere liebhaverejendomme, hvorimod lokalkendskabet ikke er det afgørende for netop denne type af eksklusive ejendomme, siger han.

- Derfor har vi ingen større problemer med at operere i hele landet, hvilket andre typer af ejendomsmæglere nok vil have, siger grundlæggeren, som nu jævnligt kører over Lillebæltsbroen for at se på ejendomme, som skal sælges.

Selv om selskabet ikke behøver oplyse sine omsætningstal, har de været stigende de senere år, hvilket fik dagbladet Børsen til at udnævne selskabet som Gazellevirksomhed 2004, baseret på regnskabstal fra i fjor.

Den titel kan Ejendomsmæglerfirmaet Lilienhoff ApS imidlertid ikke vinde igen i år, da driftsselskabet i løbet af få uger bliver omdannet til et aktieselskab, mens anpartsselskabet fortsætter som holdningselskab.

Årsagen er ifølge grundlægger Søren Lilienhoff, at selskabet gerne vil signalere soliditet udadtil.

Hvorvidt det også sker, fordi der er en knopskydning på vej i form af filialer i enten Jylland eller Hovedstaden ønsker familien ikke at kommentere.
Søren Lilienhoff (tv.) kom ind i branchen ved en tilfældighed for 30 år siden. Nu er sønnen, Hans, også kommet med. FOTO: ROBERT WENGLER
Søren Lilienhoff (tv.) kom ind i branchen ved en tilfældighed for 30 år siden. Nu er sønnen, Hans, også kommet med. FOTO: ROBERT WENGLER
Søren Lilienhoff (t.h.) kom ind i branchen ved en tilfældighed for 30 år siden. Nu er sønnen, Hans, også kommet med. Som dengang for 30 år siden foregår handlerne med udgangspunkt i landejendommen Ørskovslund på Holevvej. FOTO: ROBERT WENGLER
Søren Lilienhoff (t.h.) kom ind i branchen ved en tilfældighed for 30 år siden. Nu er sønnen, Hans, også kommet med. Som dengang for 30 år siden foregår handlerne med udgangspunkt i landejendommen Ørskovslund på Holevvej. FOTO: ROBERT WENGLER

Lilienhoff har sat tempoet op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce