Let at lave helårshuset til feriehytte

Let at lave helårshuset til feriehytte
Foto: POLFOTO/Anders Brohus

Let at lave helårshuset til feriehytte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Med en ny lov har Folketinget nu gjort det langt nemmere at ændre et hus fra helårsbolig til feriehus

Lettere adgang for ejere af helårsboliger til at bruge dem som feriehuse vil både bremse forfald ude på landet og gavne feriehusudlejningen. Det siger bolig- og landdistriktsminister Carsten Hansen (S) efter, at Folketinget i dag vedtog regeringens forslag om såkaldte flexboliger.

Dermed får kommunerne enkel og ens adgang til at uddele tilladelser til at bruge helårshuse som flexboliger, hvilket skal gøre huse på landet lettere at sælge og også skabe bedre muligheder for at eje eller leje fritidsboliger med udsigt til mark og skov udenfor de traditionelle sommerhusområder.

- Hidtil har der været meget tvivl om lovgrundlaget, og kommunerne har administreret det forskelligt. Nu bliver der ens og klare regler overalt for alle, siger Carsten Hansen.

- Det er en rigtig god håndsrækning til en række områder, hvor det sammen med det nye håndværkerfradrag vil bidrage til at gøre både flere sommerhuse og nogle helårshuse mere attraktive også til udlejning, siger han.

Det er der også brug for, mener blandt andet Feriehusudlejernes Brancheforening. Selvom netop offentliggjorte udlejningstal for 2012 er de bedste i seks år og når niveauet før finanskrisen, er der stadig brug for at udvikle sommerhusmarkedet, mener foreningens adm. direktør Carlos Villaro Lassen.

Mange huse trænger til modernisering og energiforbedringer, og der er brug for flere egnede udlejningshuse primært i højsæsonen.

Den forbedrede sommerhusudlejning sidste år skyldes primært, at flere danskere valgte at holde ferie herhjemme. Samtidig blev den vigtige udlejning til tyske turister stabiliseret.

Tyskerne tegnede sig for 10,4 millioner overnatninger i danske feriehuse i 2012. De danske familier udgjorde 3,8 millioner og øvrige nationaliteter 1,6 millioner overnatninger.

Let at lave helårshuset til feriehytte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce