Lem har prøvet det før


Lem har prøvet det før

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vindmøllefabrikken Vestas skærer hårdt ned i den danske arbejdsstyrke. Det rammer Ringkøbing-Skjern hårdt, men området er vant til det.

I den vestjyske I landsby Lem 14 kilometer sydøst for Ringkøbing blev varslingen om fyring af op mod 1300 danske Vestas-medarbejdere taget med knusende ro. Ingen panik overhovedet - total ro kunne registreres foran SuperBrugsen og andre forretninger i landsbyen med 1000 indbyggere, men med flere tusinde daglige indpendlere. Man har prøvet det før.

Uden at kende dagens sørgelige nyhed lød parolen da også til stedets kursister i Smedenes Hus allerede fra morgenstunden: Enten bygger du læhegn, eller også bygger du vindmøller, Underforstået. Du finder altid noget at lave, hvis lokummet brænder.

Parolen i den lille stationsby er kendetegnende for den indstilling, som medarbejderne og lokalbefolkningen har hver gang Vestas har gang i fyringsrunder. Tirsdagens runde er dog større end tidligere, men ikke nok til at panikken råder.

- Nej, der skal mere til, før vestjyder går i panik, siger borgmester Torben Nørgaard (V) til Ritzau.

Lem er en enestående, lille landsby, som har opbygget en jernindustri i konsekvens af jernbanen, som blev anlagt gennem Vestjylland i 1870'erne og årene derefter.

Varslingen om massefyring i Lem og andre steder i den danske Vestas-koncern kom langt fra uventet i det vestjyske. Tillidsfolk og menigmand på gaden har længe stillet spørgsmålet om hvornår, det ville ske.

Derfor var nyheden tirsdagen ikke særlig stor i konkurrence med svineinfluenzaen.

Lem har prøvet det før

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce