Lejeaftaler fører virksomheder mod konkurs


Lejeaftaler fører virksomheder mod konkurs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Finanskrisen låser mange virksomheder fast til dyre lejemål. Det fører mange virksomheder mod konkursafgrunden.

Det er blevet langt sværere for mange virksomheder at slippe ud af dyre lejemål på grund af finanskrisen. Det viser en opgørelse fra Virksomhedslokaler.dk.

Konsekvensen er, at mange virksomheder er tvunget til at betale for alt for meget plads eller betale dobbelt husleje, og det kan føre til konkurs.

De fleste virksomheder har underskrevet en langvarig kontrakt med et ejendomsselskab, på normalt tre til fem år. Ifølge direktør for Virksomhedslokaler.dk Thomas Barfod har virksomhederne dels gjort det i forventningen om sikker vækst og dels i forventningen om, at hvis de ville forlade lejemålet før tid, så ville andre virksomheder stå i kø for at overtage lejemålet.

- Finanskrisen har imidlertid ramt disse virksomheder dobbelt. For det første har de mindsket omsætning, og er derfor tvunget til at skære ansatte og faste udgifter. For det andet kan de ikke komme ud af deres eksisterende lokaler - ejendomsselskaberne siger, at det kun kan lade sig gøre, hvis lejeren finder en ny lejer, siger han.

Thomas Barfod peger også på, at nogle af virksomhederne er blevet ramt tredobbelt, fordi de allerede har lejet et andet lejemål i forventningen om, at de let ville kunne kom ud af deres gamle lejemål.

- Nu sidder de i en katastrofal situation med to huslejer, siger Thomas Barfod.

I april og marts har i alt 154 virksomheder, der leder efter en ny lejer til deres eksisterende lejemål, oprettet sig hos Virksomhedslokaler.dk, der årligt bruges af 10.000 virksomheder som søger et nyt lejemål. Ifølge Thomas Barfod havde portalen før finanskrisen stort set aldrig den type bruger.

Lejeaftaler fører virksomheder mod konkurs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce