Ledigheden i Danmark er alarmerende


Ledigheden i Danmark er alarmerende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der var 177.000 ledige danskere, som søgte job i 2009. Det er en stigning på 79.000 i forhold til 2008. Situationen er alarmerende, mener Dansk Erhverv.

Der var 2,7 millioner beskæftigede personer i alderen 15 til 66 år i 2009.

Det er 80.000 færre sammenlignet med året før. Det viser tal fra den seneste årsopgørelse fra arbejdskraftundersøgelsen (AKU).

Situationen er alvorlig, mener cheføkonom i Danske Erhverv, Jens Brendstrup.

- Da flere har trukket sig ud af arbejdsmarkedet, end der er kommet ind, har den registrerede ledighed undervurderet det totale fald i beskæftigelsen og dermed også aktiviteten og produktionspotentialet i Danmark, udtaler Jens Brendstrup.

Der er dog mange, som står uden for arbejdsmarkedet, der ønsker sig arbejde. I 2009 ønskede 144.000 personer eller 17 procent af dem, der hverken er beskæftigede eller er meldt som AKU-ledige, et arbejde.

- Det er bekymrende, at vi nu igen ser kanten af arbejdsmarkedet uden beskæftigelse. Flere af de, der endelig var blevet integreret på arbejdsmarkedet, står nu i bagest i køen og risikerer helt at blive tabt, hvis vi ikke gør en aktiv indsats for denne gruppe, siger Jens Brendstrup.

Han mener, at der bliver brug for alle danskere i fremtidens arbejdsstyrke. Der er derfor ingen tvivl om, at man skal udskyde danskernes pensionsalder og lade dem gøre nytte på arbejdsmarkedet i stedet.

- Selv om det på nuværende tidspunkt kan lyde lidt hult i disse tider, så vil den faldende arbejdsstyrke i fremtiden blive et af Danmarks største problemer - og der vil derfor være brug for alle. Det er derfor afgørende, at vi ikke tænker kortsigtet, men sørger for at lave en strategi, der kan sikre os på den lange bane, udtaler Jens Brendstrup

Ledigheden i Danmark er alarmerende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce