Ledige ramt af stress


Ledige ramt af stress

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kravene til den relativt lille gruppe ledige i Danmark er så høje, at mange lider af stress

Stress bliver ofte forbundet med slips, jakkesæt og en arbejdsuge på 70 timer, men i virkeligheden er ledige mere stressede end folk, der har et arbejde. Det viser en undersøgelse, som Analyse Danmark har foretaget blandt 1.040 danskere i 2007 for Ugebrevet A4.

Over halvdelen af de ledige er "meget eller noget stressede" mod 34 pct. af dem, der er i arbejde.

Det skyldes først og fremmest mangel på struktur i hverdagen, mener erhvervspsykolog Irene Andersen, der arbejder som chefkonsulent for det private firma Kura Solutions.

- Når man mister sin struktur, så ved man ikke, hvor man hører til i verden. Meningsløsheden melder sig, verden bliver usikker, og det giver symptomer på stress, siger hun.

Lav ledighed øger pres

Stresssymptomerne blandt stressede ledige kan variere fra glemsomhed og social fobi til angst og depression.

Den massive mangel på arbejdskraft i Danmark har for længst fået alle de ledige, som umiddelbart var parate til arbejdsmarkedet, i arbejde, og derfor er det blevet endnu sværere at høre til den relativt lille gruppe ledige.

Kursus skal hjælpe

De seneste tal viser, at ledigheden er faldet til 1,8 pct., og det har ikke gjort presset på de ledige mindre.

Det er en af årsagerne til, at A-kassen FTF-A i går arrangerede et kursus i stresshåndtering for sine medlemmer i Odense.

- Der gik kun to dage, og så var alle 20 pladser booket plus en ekstra. Det fortæller noget om, at stress kan være et problem for de ledige, siger jobrådgiver Tommy Palludan Magnussen fra FTF-A.

Han tør ikke gætte på, hvor stort problemet er blandt A-kassens medlemmer, men da han i går morges bad deltagerne på kurset om, at række hånden i vejret, hvis de føler sig stresset, kunne han konstatere, at halvdelen er ramt af stress i en eller anden grad.

Målet med kurset var at give de ledige nogle redskaber til at planlægge en hverdag uden et arbejde, men med høje krav om aktiv jobsøgning.

Ledige ramt af stress

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce