Ledige må fortsat leve med gamle jobopslag på nettet


Ledige må fortsat leve med gamle jobopslag på nettet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Samråd med beskæftigelsesministeren ændrede ikke forholdene for ledige

Kravet om fire ansøgninger om ugen bliver fastholdt, og der er ikke noget problem med forældede ansøgninger på www.jobnet.dk. Det var beskeden til landets ledige efter et åbent samråd i Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg.

Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) var blevet kaldt i samråd af Socialdemokraternes arbejdsmarkedsordfører, Thomas Adelskov efter Fyens Stiftstidendes undersøgelse af jobportalen jobnet.dk på Fyn. Undersøgelsen viste, at hver tredje fynske jobopslag på hjemmesiden var blevet besat, selv om der stadig var flere dage eller uger til ansøgningsfristen.

- Konsekvensen er desværre, at mange ledige bliver frustrerede over, at de spilder deres tid på de mange stillingsannoncer, som rent faktisk ikke er ledige, siger Thomas Adelskov og henviser til de nye krav til ledige, hvor de skal sende fire ansøgninger hver uge.

Derfor havde han spurgt Claus Hjort Frederiksen, hvad han ville gøre for løbende at kunne udrydde de besatte stillingsannoncer fra hjemmesiden www.jobnet.dk.

Krav til virksomheder

Thomas Adelskov spurgte også, om resultatet af Fyens Stiftstidendes undersøgelse ville få ministeren til at lempe på kravet om de fire ansøgninger om ugen.

- Kort fortalt blev resultatet af samrådet, at ministeren fejede kritikken af bordet og fastholdt, at der ikke er et problem, fortæller Thomas Adelskov efter mødet.

For at få løst problemet vil Thomas Adelskov til efterårets forhandlinger om afbureaukratisering foreslå, at virksomhederne automatisk får tilsendt en e-mail, så de løbende med et klik på et link kan bekræfte, at der stadig er en stilling ledig.

- Det er jo lidt det samme som kravet til arbejdsløse, der også hele tiden skal bekræfte, at de er reelt arbejdssøgende, forklarer Thomas Adelskov.

Ledige må fortsat leve med gamle jobopslag på nettet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce