Lavtlønnede tør ikke forhandle løn

Kassedame i Bilka i Fields på Amager.
Foto: Carsten Lauridsen/POLFOTO/arkiv

Lavtlønnede tør ikke forhandle løn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De lavestlønnede holder igen med lønkrav af frygt for at blive fyret. Men de holder sig unødigt tilbage; mange virksomheder har nemlig overskud, siger HK.

Ansatte i landets supermarkeder, butikker og engroslagre har siden finanskrisens indtog oplevet en halvering i deres lønudvikling. Inden for det seneste år er lønnen kun steget med 2,4 procent, fremgår det af de seneste løntal fra HK Handel. Men det er de ansatte selv, der holder igen, viser en meningsmåling fra Capacent. 62 procent er nemlig tilbageholdende, når det kommer til at kræve lønsnak med chefen.

- De afstår fra lønforhandlinger af frygt for at blive fyret. For hvis der er fyringsrunder, kan man forestille sig, at de, der er mest aggressive med at kræve lønstigninger, også er dem, der ryger først ud. Frygten og tilbageholdenheden er ikke bare et krisefænomen, men det er forstærket af krisen, siger professor i arbejdsmarkedsforhold på Aalborg Universitet Flemming Ibsen.

Den analyse kan de sagtens genkende hos HK Handel, men de mener også, at arbejdsgiverne har et medansvar.

- Vi har desværre set eksempler på, at selv store kæder har forsøgt at indføre direkte lønstop med henvisning til krisen, selvom virksomheden ikke var påvirket af krisen, siger formanden for HK Handel, Jørgen Hoppe. Han mener, at medarbejderne er alt for beskedne.

- Naturligvis betyder en finanskrise, at man er nødt til at holde igen nogle steder. Men mange virksomheder har faktisk oplevet fremgang med pæne overskud, siger Jørgen Hoppe.

Undersøgelsen viser, at kun 28 procent af de ansatte oplever en årlig tilbagevendende lønforhandling på deres arbejdsplads.

Lavtlønnede tør ikke forhandle løn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce