Byggeriet af Facebooks nye datacenter i Odense har givet en kæmpestor ordre til den lokale koncern Odense Sport & Event. Koncernens selskab Kai Thor skal lave maden til op til 1800 arbejdere på den store byggeplads.

Maden til de mange hundreder af håndværkere på Facebook-byggepladsen er den største opgave, som Kai Thor har haft i lang tid.

Det er hovedentreprenøren på byggeriet, det internationale byggefirma Mace, der har overladt madlavningen til Kai Thor. Odense-firmaet skal fra på mandag og i de kommende fire-fem år stå for alt fra kaffe og varm selv-retter til hele måltider og mødeservering.

Det fortælle Kai Thor i en pressemeddelelse.

- Vi er enormt stolte, og det er en kæmpeopgave for os - den største jeg har været med til. Det er helt sikkert en meget klar blåstempling af Kai Thor, siger direktør Mark Blæsbjerg.

Op til 1800 håndværkere

I begyndelsen er der omkring 600 håndværkere, der skal bespises. Hen over efteråret vil antallet stige, og på et tidspunkt vil der være 1800 sultne håndværkere til stede hver dag.

Kai Thor vil lave langt det meste af maden i virksomhedens køkken på Rolundvej i Odense, men laver også faciliteter og kantine på byggepladsen i Tietgenbyen.

Før ordren blev underskrevet, var repræsentanter for Mace på inspektion i Kai Thors køkken. Direktør Mark Blæsbjerg er sikker på, at virksomhedens holdning til kreativitet, logistik, økonomik, kvalitet og madspild har påvirket Maces valg.

- Det har ganske givet også spillet ind, at vi tidligere har leveret maden til Ikeas byggerier i både Odense og Aalborg, mener Mark Blæsbjerg.

Solgt til Niels Thorborg

Kai Thor har siden 1974 lavet mad til erhvervsliv, organisationer og myndigheder. I dag er event-catering og kantineløsninger de største forretningsområder.

I foråret 2016 solgte Martin Færgemann firmaet til Odense Sport & Event, der i forvejen blandt andet ejede superligaholdet OB samt Odense Congress Center.

Odense Sport & Event er en del af Odense-forretningsmanden Niels Thorborgs koncern, der domineres af L'Easy.

I en udtalelse skriver Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel (S), at det glæder ham meget, at byggeriet allerede nu kaster lokale arbejdspladser af sig også udenfor byggepladsen.

  • Byline

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidende/Fyens.dk og skriver især artikler om det fynske erhvervsliv. Tidligere har jeg arbejdet på Dagbladet Børsen, Månedsmagasinet Penge og Privatøkonomi, Aalborg Stiftstidende og Dagbladet i Roskilde. Jeg er medlem af bestyrelserne for Odense Journalistforening og for KFUM-Spejderne Gråbrødre Gruppe i Odense. Jeg er født i Fredericia men bor nu i Åløkkekvarteret i Odense i et gammelt hus, som jeg ejer sammen med min kone, der er freelancejournalist og især arbejder for Fagbladet 3F. Vi har to voksne børn.

Mere om emnet

Se alle
Målrettet indsats: Sådan blev Kai Thor en del af Facebooks byggeri

Målrettet indsats: Sådan blev Kai Thor en del af Facebooks byggeri

1
Begyndte med 50 personer: Sådan fik Kai Thor Facebook-ordre

Begyndte med 50 personer: Sådan fik Kai Thor Facebook-ordre

2
Fagforeninger: Svært at skaffe folk

Fagforeninger: Svært at skaffe folk