Lav et forsikringstjek før skaden


Lav et forsikringstjek før skaden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FORSIKRINGER: Forbrugerrådet og Forsikrings- oplysningen har udgivet guider til et svært område
Forsikringer er besværlige. Der er et hav af selskaber, mange forsikringstyper og indviklede forsikringsbetingelser. Alligevel er det en klog familieøvelse en gang imellem at gå samtlige sine forsikringer igennem.

- Vore liv er ikke stationære, det skal vore forsikringer heller ikke være, siger chefkonsulent Christian Skødt fra Forsikringsoplysningen.

Han opregner fire situationer, hvor det er klogt at gå sine forsikringer igennem: Når der sker skift i job, bolig, økonomi og i samliv. Selv hvis der ikke er sket mærkbare skift, så kan det alligevel være klogt måske med fem års mellemrum at lave et finansielt eftersyn.

De fleste af os får jo samlet flere og flere ejendele sammen gennem livet, så pludseligt kan det være indbosummen, der er for lille.

- Det sker fra tid til anden, at vi ser sager med underforsikring, siger privatskadechef Jørn Kok Sørensen, Codan Forsikring.

Dyrt ikke altid godt

Ved et forsikringseftersyn kan det måske også vise sig, at man kan få bedre priser og dækninger i andre selskaber.

Forbrugerrådet har udgivet en guide til et forsikringstjek, hvori det klart fremgår, at en dyr forsikring ikke nødvendigvis er en god forsikring.

Og Forbrugerrådet er skeptisk over for de såkaldte samlerabatter: 2000 kroner i helkunderabat nytter ikke, hvis de samlede præmier er 3000 dyrere i forhold til at shoppe rundt mellem flere selskaber.

På ulykkes- og livsforsikringer skal man være opmærksom på, hvem der er opført som begunstiget. Vi flytter jo sammen og fra hinanden næsten på samlebånd, og det kan jo være lidt surt, hvis det er en kæreste fire numre bagud i køen, som løber med en stor del af pengene, fordi man glemte at ajourføre, hvem der skulle begunstiges.

Mange glemmer også at ulykkesforsikre børnene, når familien vokser. Eller at fortælle forsikringsselskabet om et jobskifte. Prisen på en ulykkesforsikring afhænger af jobtypen.

Til hjælp til et forsikringstjek har Forbrugerrådet udgivet en guide i bladet Tænk + Test nummer 44.

Forsikringsoplysningen har også udgivet en guide, der kan downloades på http://www.forsikringsoplysningen.dk/www.forsikringsoplysningen.dk.

Årligt bruger danskerne cirka syv miliarder kroner på hus- og indboforsikringer, seks milliarder på syge- og ulykkesforsikringer og 11 milliarder kroner på vore bilforsikringer.

Lav et forsikringstjek før skaden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce