Laudrup med i fynsk spisested: Falsled Kro tilbage i Grønlykke-familien

Falsled Kro har tiltrukket kendte investorer. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Laudrup med i fynsk spisested: Falsled Kro tilbage i Grønlykke-familien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fyns mest kendte restaurant kommer tilbage til den familie, der byggede den op. Brødrene Grønlykke køber Falsled Kro sammen med en lille gruppe venner.

En række kendte navne sætter deres penge i den internationalt kendte Falsled Kro på Sydfyn. Med brødrene Grønlykke i spidsen har navne som Michael Laudrup, Michael Pram Rasmussen og Lars Nørby Johansen investeret i kroen. Michael Pram Rasmussen, der indtil i år var bestyrelsesformand i A.P. Møller - Mærsk, bliver formand for kroens bestyrelse.

Med salget er Falsled Kro efter få års pause tilbage i familien Grønlykke. Det var Lene og Sven Grønlykke, der gjorde spisestedet internationalt kendt i 1971, og det er deres sønner, der står i spidsen for købet af kroen.

Anden generation i Grønlykke-familien lagde for tre år siden deres Løgismose-koncern sammen med madvirksomheden Meyers - og solgte det hele til en kapitalfond. Falsled Kro var en del af koncernen og kom dermed med på fremmede hænder. Men det er slut nu.

- Vi glæder os til fortsætte driften af Falsled Kro med samme respekt for stedets historie og betydning for dansk gastronomi. Det gælder om at bevare balancen mellem tradition og fornyelse, en balance, der har præget kroen siden vores forældre satte kroen på verdenskortet i 1971, siger Jacob Grønlykke i en meddelelse.

Han fortæller, at brødrene har købt kroen sammen med "en mindre gruppe venner." Det drejer sig om 12 personer, der direkte eller gennem et selskab er blevet aktionærer. Alle ejer mere end fem procent af aktierne.

Bestyrelsen består af Michael Pram Rasmussen (formand), Jacob Grønlykke, advokat Sebastian Christmas Poulsen og ejendomsinvestor Lars Thylander.

De har købt Falsled Kro
Falsled Kros nye ejerkreds består af:

Michael Pram Rasmussen

Thylander Holding A/S

Sisseck Famillieinvest A/S

Burrito A/S (v/ Michael Ritto)

Lars Nørby Johansen

J. Duckert Holding A/S

Michael Laudrup Holding

Camilla Bredholt

Jesper J. Linde A/S

Pernille & Bendt Wedell

Jørgen Skeel

og Brødrene Grønlykke

Alle ejer mere end fem procent af kapitalen.Selskabet bestyrelse består af:

Michael Pram Rasmussen (formand), Jacob Grønlykke, advokat Sebastian Christmas Poulsen, ejendomsinvestor Lars Thylander

Falsled Kro har netop sagt farvel til køkkenchef Per Hallundbæk, der har sat et kraftigt præg på restauranten, som nu er overladt til Kasper Hasse, der også i fremtiden skal lede stedet sammen med den nuværende administrerende direktør Randi Schmidt. Kroens rennomé, der på et tidspunkt var enestående i Danmark, blev især skabt af kokkene Michel Michaud og Jean-Louis Leffroy.

Løgismose-Meyers meddeler, at salget af Falsled Kro et naturligt led i koncernens fokusering. Overtagelsen sker 1. januar 2018.

Laudrup med i fynsk spisested: Falsled Kro tilbage i Grønlykke-familien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce