Langt billigere at redde klimaet


Langt billigere at redde klimaet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det bliver langt billigere at redde klimaet end tidligere antaget. Det viser en ny rapport fra McKinsey & Co, der sætter fokus på de positive sidegevinster.

For den nette sum af 82 kroner per verdensborger om året kan kloden gå fri fra klimaforandringerne, og det er langt billigere end tidligere antaget. En ny rapport fra konsulentvirksomheden McKinsey anslår, at for 75 milliarder euro om året frem til 2030 kan man holde de globale temperaturstigninger under det kritiske "tipping point" på to grader. Det skriver ugebrevet Mandag Morgen.

McKinseys beregninger viser, at de ekstra omkostninger ved at løse de globale klimaproblemer reelt er mindre end to promille af det globale BNP. Dermed er konsulentfirmaets udregninger langt mere optimistiske end de beregninger, FNs klimaeksperter tidligere har fremlagt.

- Når vi vurderer omkostningerne, ligger vi lavere end FNs klimapanel og Sir Nicholas Sterns beregninger. Vi er mere optimistiske, siger Jeremy Oppenheim, global direktør for McKinseys klimainitiativ, ifølge Mandag Morgen.

Ifølge Stern-rapporten ender regningen på en klimaredning på en procent af BNP for hele verden. Baggrunden for McKinseys mere optimistiske udmelding er en medregning af de positive sidegevinster, der kommer ved klimainvesteringerne. Virksomheden konkluderer, at en lang række af de undersøgte klimaløsninger ikke bør betragtes som omkostninger, men som investeringer. Blandt andet reducerer de CO2-udslippet og giver økonomiske besparelser.

Rapporten ventes at blive offentliggjort på det globale erhvervslivstopmøde om klimaproblemer, World Business Summit om Climate Change, der finder sted i København den 24.-26. maj.

Langt billigere at redde klimaet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce