Landmænd brænder høsten af


Landmænd brænder høsten af

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Både landmænd og private anvender i stigende grad korn som brændsel, fordi det er blevet billigere end træpiller og olie.

Kornpriserne er nu så lave, at mange landmænd og private er begyndt at anvende korn som brændsel.

Havre, hvede og byg erstatter dermed træpiller i tusindvis af stokerfyr i de danske landdistrikter, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

- Da kornpriserne toppede i 2007 og 2008 var 80 procent af vores solgte anlæg indstillet til fyring med træpiller. Det voldsomme fald i kornpriserne har imidlertid medført, at vi siden sommeren 2009 stort set kun har solgt anlæg, der kan afbrænde korn, fortæller Henriette Overdahl, adm. direktør for Overdahl Kedler, der fremstiller stokerfyr.

Beregninger fra Byggeri & Teknik, der er en del af Dansk Landbrugsrådgivning, viser, at landmænd med de aktuelle kornpriser kan producere en kilowatttime for 20 øre ved at fyre med byg.

- Hvis landmanden i stedet fyrer med træpiller, er kilowattprisen 36-44 øre. Med fyringsolie ville kilowattprisen være omkring 45 øre, fortæller teknikrådgiver Gunnar Schmidt fra Byggeri & Teknik i Herning til Jyllands-Posten.

Også for private betyder de lave kornpriser, at det er særdeles fordelagtigt at hælde byg eller hvede i stokerfyret.

Landmænd brænder høsten af

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce