Landbrugsboss vinder usædvanligt kampvalg


Landbrugsboss vinder usædvanligt kampvalg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den siddende formand for Landbrug & Fødevarer, Niels Jørgen Pedersen, valgt ved et dramatisk kampvalg.

Den siddende førstemand i landbrugserhvervet beholder sin post. På et ekstraordinært delegeret møde i Herning er den 46-årige Niels Jørgen Pedersen fra Thy valgt til formand for primærbestyrelsen i Landbrug & Fødevarer.

Det er sket ved et usædvanligt kampvalg, efter at modkandidaten, den 10 år ældre Martin Merrild fra Struer, for kort tid siden stillede op som modkandidat.

Ved afstemningen blandt 470 stemmeberettigede landmænd fik Niels Jørgen Pedersen 261 stemmer, mens Martin Merrild fik 181 stemmer.

Formandsvalget finder sted, fordi formanden gennem kun halvandet år, Michael Brockenhuus-Schack, i vinter sagde, at han af helbredsgrunde ikke ville fortsætte på den krævende post.

Den nye formand har som hidtidig næstformand været konstitueret på posten siden.

Fødevareminister Henrik Høegh (V) siger, at det er en trist anledning, der får Landbrug & Fødevare til at vælge en ny formand - nemlig at Michael Brockenhuus-Schack må trække sig på grund af sygdom.

- Men i samme forbindelse vil jeg naturligvis ønske Niels Jørgen Pedersen tillykke med den nye post. Jeg er overbevist om, at han vil videreføre den gode tradition for dialog og samarbejde mellem Landbrug & Fødevarer og Fødevareministeriet.

Regeringen er ved at få udarbejdet en rammevilkårsanalyse.

- Når den er færdig, skal vi se på, hvordan vi kan forbedre erhvervets konkurrenceevne sammenlignet med de øvrige EU-lande, siger Henrik Høegh og tilføjer:

- Det er noget, Landbrug & Fødevarer længe har efterspurgt, og jeg er ikke i tvivl om, at også det vil give anledning til god dialog med erhvervet.

Landbrugsboss vinder usædvanligt kampvalg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce