Landbruget vil nedbringe ulykkestallet


Landbruget vil nedbringe ulykkestallet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Landbruget gennemfører sikkerhedskampagne resten af året for at knække ulykkeskurven. Hver uge bliver en aktuel ulykke beskrevet i landmændenes fagblad.

3000 ulykker i landbruget kræver hvert år skadestuebehandling. Det er alt for mange, og kurven skal nu knækkes, oplyser Landbrugs Arbejdsmiljøudvalg.

Resten af 2010 skal en sikkerhedskampagne "Ugens Ulykke" højne opmærksomheden på de mange uheld og ulykker i landbrugserhvervet. Som led i kampagnen vil man præsentere en aktuel ulykke i Landbrugsavisen hver uge. I landmændenes fagblad vil ulykkens årsag og konsekvenser blive beskrevet, ligesom der gives gode råd om, hvordan ulykken kunne være undgået.

Arbejdsmiljøkonsulent Tormod Overby fra Dansk Landbrugsrådgivning siger, at det er som med farten i trafikken.

- Vi ved godt, at vi skal passe på, men jo oftere vi bliver mindet om det, desto større chance er der for at vi husker det. Vores håb er, at landmændene og deres medarbejdere vil tage budskaberne til sig og tage en dialog om sikkerhed med udgangspunkt i de enkelte case-ulykker, som vi beskriver, siger Tormod Overby.

I forbindelse med ugens ulykke vil man løbende kunne følge antallet af alvorlige arbejdsulykker i landbruget i 2010. Det vil sige ulykker, der har medført amputation, knoglebrud eller andre alvorligere skader. Statistikken opdateres ugentligt og kan læses på www.landbrugogsikkerhed.dk

Landbruget vil nedbringe ulykkestallet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce