• Odense-iværksætteren Poul Nellemose har med sin nye belysningsvirksomhed Teamtronic leveret armaturer til blandt andre Odeon.
  • Nu skal flere eksportidéer placere ham blandt de helt tunge drenge i branchen.

- Det her er der meget få herhjemme, der kan, siger iværksætteren Poul Nellemose, mens han fører os ind i et tomt rum belagt med rødt kobber. "Nelles støj-lab", står der ved døren, og så snart det nødvendige apparat er klar, skal rummet bruges til at teste den støj, der bevæger sig til og fra lysarmaturer.

Som nabo har det radiodøde lokale et lyslaboratorium, hvor dioder blandt andet bliver undersøgt i en stor, blå kuppel. De to foranstaltninger er ifølge Nellemose med til, at han kan kalde sin virksomhed, Teamtronic, særlig innovativ, når det gælder teknologi.

Teamtronic A/S

Belysningsvirksomheden Teamtronic er stiftet i 2010 af den fynske iværksætter Poul Nellemose og holder til på Agerhatten i Odense SØ.Poul Nellemose har en fortid som stifter af belysningsvirksomheden TTS, der blandt andet står bag trafiklys, cykeltavler og parkeringsautomater.

Teamtronic har netop leveret 2600 armaturer til Odeon og har også store kunder som SDU, Tietgenskolen og Bestseller.

Derfor har Nellemose ansat en administrerende direktør og to nye sælgere, og staben tæller i øjeblikket otte mand.

Målet er at ligge i konkurrence med de helt store spillere inden for belysning.

Teamtronic forventer i 2017 at omsætte for omkring 30 millioner kroner.

- Vi bruger lokalerne til at fortælle rådgivere og kunder, at alle vores produkter er grundigt testet lokalt. På den måde kan vi som lille virksomhed også være professionelle. Man skal ofte bevise lidt mere, når man ikke er et stort navn endnu, siger Poul Nellemose.

Med Teamtronic, der leverer LED-belysning til små og store virksomheder og lige nu beskæftiger otte medarbejdere, vil han nemlig gerne være en del af den helt store liga i Danmark. Han lægger godt fra land, idet han blandt andet har stået for leveringen af 2600 lysarmaturer til Odenses nye kongres- og kulturhus, Odeon.

- Vi kunne vinde udbuddet, fordi vi har lavere kapacitetsomkostninger end de andre, og så har vi en god kvalitet, som passede godt til udbudskriterierne. De efterspurgte samtidig noget helt specifikt, hvor vi har været hurtige med de rigtige prototyper, siger han.

Kendt fra TTS

Poul Nellemose er tidligere kendt fra belysningsvirksomheden TTS (i dag Swarco, red.) i Odense, som blandt andet har stået for Odenses trafiksignaler, hvor H.C. Andersen er grøn og rød mand, parkeringsautomater og cykeltavler- og stativer.

Han hiver en scrapbog frem med udklip fra tiden i TTS, som på 10 år gjorde ham god for 70 millioner. Den er en gave fra hans mor, som har lavet udklip af diplomer, annoncer og avisartikler, der allesammen beretter om, at Nellemose er en garvet mand på iværksætterfronten.

- De sidste tyve år har først og fremmest lært mig, at man skal turde satse. Hvis man kan mærke, at noget har noget på sig, skal man ikke være bange for at forfølge det, siger han.

Derfor er han heller ikke bleg for at fortælle om to nye idéer, han har i ærmet, og som inden for få år skal placere Teamtronic på top 10-listen over danske belysningsvirksomheder.

Den ene er en model, som med baggrund i forskning og i samarbejde med Elsesminde Produktionshøjskoles opdræt skal kunne øge livskvaliteten for laks. I projektet, der endnu skal godkendes, vil Poul Nellemose blandt andet bruge farvet lys i det rigtige spektrum til at give laksene en fornemmelse af, at solen går op og ned, og at de har en døgnrytme.

Har ansat direktør

- Det skulle gerne have en effekt på fiskenes trivsel og i sidste ende på deres avl, siger han.

Omend han går lidt mere stille med dørene med idé nummer to, fortæller han, at den handler om at lave nye trafikløsninger inden for LED, som vil kunne forbedre forholdene for cyklister og bilister og i sidste ende mindske antallet af uheld.

- Begge dele kan blive til store eksporteventyr inden for tre-fem år og være med til at sætte os i front inden for teknologi og innovation, siger Poul Nellemose.

For at gøre målet lettere at nå, har han netop ansat en administrerende direktør og to nye sælgere. Samtidig har han gjort sig selv til teknikchef, og på den måde får han mere tid til at tænke kreativt som hjernen bag Teamtronics produkter.

- Jeg er jo iværksætter, og jeg ved godt, hvad det er, jeg er bedst til. Så måske skulle der være en anden ved roret, der kan udleve vores vækststrategi. Og så er det også godt med friske øjne på tingene, hvis jeg selv skulle blive lidt gammel og konservativ, griner han.

Teamtronic har også leveret belysning til blandt andre SDU, Tietgenskolen i Bolbro, Skjøde Knudsen, Metropol og Bestsellers Only-forretninger.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
Iværksætter ser mod udlandet: Odense er et perfekt miljø for os

Iværksætter ser mod udlandet: Odense er et perfekt miljø for os